MTI

Letölthető karácsonyi üzenet a blogoló püspöktől

Podcastingolásba, magyarul az interneten terjesztett, i-Podra letölthető hangos-képes anyagok gyártásába kezd Boston katolikus püspöke, az információs technológia legújabb vívmányaira igen fogékony Sean O'Malley, aki nagy olvasottságú blogot is vezet.

A bostoni püspök karácsonyra rukkol elő az új szolgáltatással és az egyházmegyei tévécsatorna honlapjára teszi fel angol, spanyol és portugál nyelvű, i-Podra letölthető ünnepi üzenetét, újévtől pedig rendszeresíteni akarja a püspöki üzenetek terjesztését ebben a formátumban.

O'Malley korábban létrehozta az egyházmegyei intranetet is, néhány pap tiltakozása ellenére, akik hallani sem akartak a számítógép használat és az egyház szolgálatának összekapcsolásáról. A belső hálózat azonban remekül bevált, és szakértők szerint hamarosan felváltja a papír alapú, hagyományos posta útján terjesztett havi püspöki körleveleket.

Sean O'Malley kapucinus szerzetesként indult, szegénységi fogadalmat tett és harciasan kritizálta a fogyasztói kultúrát, az elmúlt időben viszont az információs társadalom szakértőjévé képezte magát. "A püspök azt szeretné, ha egyházunk üzenetének terjesztésére használnánk az új kommunikációs technológiákban rejlő hatalmas erőt" - mondta az egyházmegye szóvivője, Terry Donilon. Mindemellett a püspök internetes naplót is vezet, amely nagyon népszerű a hívők körében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!