Specker Balázs

Politikai támogatást kap a MySpace

Két amerikai szenátor olyan törvény bevezetésére készül, amely elősegíthetné, hogy a MySpace-hez hasonló oldalak felhasználói nagyobb fokú védettségét kapjanak az ismert szexuális bűnözőkkel szemben.

Úgy tűnik, az amerikai vezetés is hozzájárulna a közösségi hálózatok biztonságosabbá tételéhez.A New York-i demokrata Charles Schumer és a korábbi arizonai republikánus elnökjelölt John McCain januárban kívánja beterjeszteni azt a törvényjavaslatot, mely e-mail címük bejelentésére kötelezné az ismert zaklatókat. A jogszabály lehetővé tenné a közösségi oldalak számára, hogy az új tagokat átvilágíthassák egy büntetett előéletűeket tartalmazó adatbázis segítségével.

Amennyiben a tervezetet elfogadják, és az a későbbiekben sikeresnek bizonyul, úgy a jövőben hasonló szabályozások születhetnek az Egyesült Királyságban, és szerte Európában is. A tervezet értelmében a büntetésüket letöltött molesztálóknak kötelező lenne leadni érvényes email címüket nevelőtisztjüknek. A hírek szerint a bejelentettől eltérő címeket használó próbaidős elítélteket újabb börtönbüntetéssel jutalmaznák.

Nemrég mi is hírt adtunk arról, hogy a MySpace - a Sentinel bűnözői nyilvántartásának segítségével - a közeljövőben olyan technológiai újdonsággal kíván előállni, amely hatékonyan azonosítaná és szűrné ki a szexuális támadókat a közösségből.

"Ez a törvény, valamint az első valósidőben kereshető országos szexuálisbűnöző-adatbázis megépítése mindenki számára sokkal biztonságosabb helyé teheti a világhálót" - áll Hemanshu Nigan MySpace-es biztonsági-főnök közleménye az IT Pro oldalán. A közösségi hálózat szerint jelenleg mintegy 550 ezer nyilvántartott szexuális bűnöző él az USA-ban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike at home #3
    http://index.hu/politika/bulvar/zakl8385/

    ezek akarják iránytani a világot? normálisak ezek?
  • Morden23 #2
    "a gyerekeket és a szülőket meg tartsuk örökös hisztériában, hogy már attól is halálfélelmük legyen, hogy egy autó bekanyarodik az utcába"

    America at WAR
  • Mike #1
    az amcsiknak ez a mániájuk, mindenhol pedokat sejtenek, meg a pedo összeesküvés irányítja a világot, midnen azért kell, hogy a pedok kiskoruakat csábítsanak el
    tiltsunk hát be mindent
    az utcákat, játszótereket is, mert ott is találkozhatnak
    a gyerekeket és a szülőket meg tartsuk örökös hisztériában, hogy már attól is halálfélelmük legyen, hogy egy autó bekanyarodik az utcába