Specker Balázs

MySpace: adatbázis a szexuális bűnözőkről

A elsőszámú közösségi oldalnak számító MySpace úgy tűnik, a jövőben komolyan kíván foglalkozni a tinédzserekre leselkedő szexuális bűnözők és egyéb veszélyek problémájával.

A cég bejelentette, hogy új technológiai megoldások bevezetésével kívánja kiszűrni a büntetett előéletű zaklatókat. A News Corp tulajdonában lévő hálózat a Sentinel Tech Holdinggal közösen egy neveket, fizikai jellemzőket és egyéb ismertetőjegyeket tartalmazó, priuszos molesztálókról készülő adatbázis kialakításába kezd a tengerentúlon - értesült a Forbes. A Sentinel Safe nevet viselő adatbázis "lehetővé teszi számunkra, hogy egy valósidőben kereshető struktúrába gyűjtsük össze az összes ismert szexuális bűnözőt, lehetővé téve a gyors átláthatóságot, valamint hogy a benne szereplőket eltávolíthassuk a MySpace-közösségből" - fejtette ki a célokat Hemanshu Nigam, a Myspace biztonsági igazgatója.

Egyre több szülő, iskolai vezetés, illetve bűnügyi szervezet aggódik amiatt, hogy a tinik bajba keveredhetnek a közösségi oldalakon, melyek lehetőséget adnak az üzenetküldésre, fotómegosztásra, és a személyes adatokat felfedő profilok közzétételére. Ezen oldalak elsődleges célja, hogy a felhasználók bővítsék baráti körüket. Azonban az ellenzők szerint gyakran olyan embereknek is sikerül beszivárogniuk, akik már ültek szexuális erőszakért.

John Cardilo, a Sentinel vezérigazgatója úgy véli, az adatbázis segítségével a MySpace és a hozzá hasonló más oldalak a jövőben könnyebben távol tarthatják maguktól a nem kívánt elemeket. Bár a lépést széleskörű tetszés fogadta, némely szakértő megkérdőjelezi a módszer hatékonyságát, mivel a volt elítéltek jó része minden bizonnyal mindent elkövet majd, hogy elrejtse azonosságát a virtuális világ elől - írja a Chichago Tribune.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • n0k0m #1
    "némely szakértő megkérdőjelezi a módszer hatékonyságát" Ezt en is megmondtam volna, mivel az Internet teljes anonimitast biztosit...