Berta Sándor

A Linux-közösséget támadta Steve Ballmer

Ismét bírálta a Linuxot és azt használókat a Microsoft vezérigazgatója. Steve Ballmernek nem ez volt az első hasonló kirohanása a Linux és a linuxos felhasználók ellen.

A vezető kijelentette: egyedül a Suse ügyfelei fizettek a Microsoft szellemi tulajdonáért és annak használatáért. Vagyis Ballmer úgy vélte, a Linux önmagában is sérti a Microsoft szabadalmait és szabadalmi jogait. "Mondhatnánk azt is, hogy bárki, aki Linuxot használ, az már alapból egy közelebbről meg nem nevezhető összegű nagy tartozással rendelkezik a számláján" - mondta a Microsoft vezérigazgatója, jelezve ezzel, hogy szerinte nemcsak a disztribúciókkal, hanem azok használóival is gond van.

Végül a szakember felszólította a Red Hat vezetőit, hogy kössenek ők is szövetséget a redmondi konszernnel, hiszen a Novellel kötött együttműködés korántsem exkluzív. A Red Hat vezetői válaszukban leszögezték: számukra semmi sem indokolja egy ilyen megállapodás megkötését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fido4life #12
    ez fasz
  • htmm #11
    fud...
  • TeFigyeljHaver #10
    Nyugi haver!...Majd jön a Biró András, és ö megmagyarázza...azzonali hatállyal professzionálisan megérteti mindenkivel és leszögezi. O.K. ? Semmiféle vitára nincs szükség. O.K. ? Na kérem EZT kötözd az ágyu csüve elé...oszt lüd meg...mer a Linux-osok mehetnek oda, ahol a nap nem süt O.K. ?
  • mousee #9
    megnyitom az rss-t, és annyit látok, hogy ez támadja azt, az támadja amazt, nagymamám támadja a postást, akárki támadhat akármit... ba*meg, mivan itt?
    Ez a Steve Balmer meg egy gyökér... Bár ez a feladata... igaz "kicsit" túljátsza a szerepét... pénzéhes szemét bagázs...
  • Teppik Amon #8
    Ennek a Sztívnek a szülei biztos átkelő hajót akartak...de aztán nem komp lett. Hogy lehet ilyen hülyeséget mondani? Vagy legalább hallanánk hogy ezt mire fel mondta. Tessék kifejteni bőveben.lehet hogy van értelme :) Szeretném tudni
  • RoliSoft #7
    Én egy valamit sehogy sem értek meg!

    "a Linux önmagában is sérti a Microsoft szabadalmait és szabadalmi jogait. "Mondhatnánk azt is, hogy bárki, aki Linuxot használ, az már alapból egy közelebbről meg nem nevezhető összegű nagy tartozással rendelkezik a számláján" - mondta a Microsoft vezérigazgatója"

    Ugyan is miért? pl ha én írok egy rendszert, és te azt használod milyen köze és jogai vannak ahhoz egy akkármilyen kívülálló cégnek?
  • lazly #6
    Ez az ev poenja... Ne hulyeskedj mar, hogy ez megoszt barmit is. Maximum akkor, ha reagalnak ra. De szerintem nagyjabol mindenki tesz ra magasrol... :D

    Udv!
  • Besz #5
    Ez a fickó egy őrült?!
  • eke #4
    Ez a Ballmer mindíg is egy köcsög görény volt....legalább, ha nem nagyobb geciláda mint a Gates...
  • Whir #3
    Dance, Monkeyboy, dance!!!

    http://video.google.com/videoplay?docid=-3446931931514285011

    ehh... Steve Ballmer a legnagyobb király:
    http://video.google.com/videoplay?docid=2599797389815138128