Berta Sándor

IE 7 akár automatikus frissítésként

A legújabb információk szerint mától elérhető lesz az Internet Explorer 7 immár a Windows Update szolgáltatás keretében is. Aki akarja, ugyanakkor kikapcsolhatja az automatikus frissítést.

A Microsoft böngészőjének új, 7-es verziója eddig csak külön telepítőfájlként volt hozzáférhető. Mindez mostantól megváltozik, igaz, sajnos a magyar felhasználóknak még egy darabig várniuk kell. Az Internet Explorer 7 ugyanis a Windows Update keretében csak angol, német, francia, spanyol, finn, arab és brazil, illetve portugál nyelveken lesz letölthető. A fejlesztők tájékoztatása szerint maga a folyamat akár hónapokig is elhúzódhat.

Ezt támasztja alá az az ütemterv is, amelynél felsorolják az egyes nyelvi verziók megjelenési időpontját. Ebből világosan kiderül, hogy az IE 7 olasz, holland, orosz, svéd, dán, norvég, lengyel és héber nyelvű változatai csak 2007 első napján, míg a török, portugál, cseh és magyar verziók csak 2007. január 22-én lesznek hozzáférhetők. A koreaiaknak, a kínaiaknak és a japánoknak még ennél is tovább, a jövő esztendő második negyedévéig kell várniuk.

A mostani gyakorlat, miszerint az automatikus frissítést hetekkel megelőzi majd a külön telepítőfájl megjelenése, várhatóan a többi nyelvi verzió esetében is meg fog maradni. "Csak azért, mert most aktuálissá válik néhány biztonsági javítás, még nem tesszük azonnal elérhetővé mindenki számára az Internet Explorer 7-es változatát. Nem akarjuk tömegesen terjeszteni a böngészőt, mert így kellő sávszélesség marad és mindenki azonnal hozzájut a biztonsági frissítésekhez" - indokolta a lépést a ZDNet hírportálnak Gary Schare, a Microsoft Internet Explorerért felelős termékmenedzsere.

A lényeg a szakember szerint az, hogy mindenki maga dönthesse el, igényt tart-e az új böngészőre vagy sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Indigo #20
  Ja, akkor jogos volt a csípőből idiótázás...
 • Morden23 #19
  Indigo: Feltételezem, hogy erre gondolt.

  echo: Ott már nem a piaci verseny a kérdés, ugyanis már van egy IE a gépeden. Gyakorlatilag ami történik az az, hogy frissül a verziószám. Ha fenn van a Firefox a gépemen, az is egyből az arcomba dobja az update-et (persze nem akar automatikusan települni, ez igaz).

  Amit ezzel akartam mondani, hogy az IE7 automatikus telepítése maximum valami megrögzött anti-microsoftosnak lehet kellemetlen, mert:

  1. Ha nem használsz IE-t, akkor gyakorlati jelentősége nincsen, de addig is, ameddig WinUpdate-elsz (ami ugye csak IE), van egy jobb böngésződ, mint az azelőtti
  2. Ha használsz IE-t, akkor csak jobban jársz, a 6-oshoz képest a 7-es olyan, mint a Ford T-Modellhez képest egy Infiniti.
 • Dj Faustus #18
  "Ez azt mondja, hogy IE7 mikor lesz elérhető. Hogy hol.. azt nem mondja, ez egy teljesen új bekezdés ..."
  Az egész cikk az automatikus frissítésként elérhetőségről szól - bár ha a cikk egy részletét olvassa az ember "könnyen" félreértelmezheti.

  "most epp ehhez tolt le valami sec.updatet "
  Valószínűleg erről van szó. Ez az IE7-et nem érinti.
 • fflx #17
  egyebkent milyenexplorer ez:

  Internet Explorer for Windows XP? :)
  most epp ehhez tolt le valami sec.updatet
 • fflx #16
  eddig 2 dologra emlekszem, hogy kiszedtem az update-k kozul. az egyik a nem eredeti windozra figyelemezteto 'update' volt.

  de egyebkent az ie7 a windows updateben mar hetekkel ezelott probalkozott telepedni, szoval nem ertem a cikket.
 • echo #15
  Hát, a hatos IE-nél nem nehéz jobbnak lenni
  Egyébként szerintem van abban valami amit zzebi mond, hogy elég abszurd úgy a verseny, ha az egyik szereplő autómatikusan igyekszik települni minden gépre...
 • Indigo #14
  Csakhogy ilyet nem állított kbupdate...
 • Morden23 #13
  Abban azért igaza van kbupdate-nek, hogy rosszabbul nem jársz akkor, ha IE7 lesz a gépeden.

  Én most próbálgatom, és bár még nem jutott el odáig, hogy meggyőzzön, erősen állítom, hogy a 6-os IE-hez képest ezerszer jobb.
 • zzebi #12
  Hmmm, miert is vagyok idiota? Talan mert a Windows Update "High-priority update"-kent automatikusan feltelepitette az IE7-et?

  Amugy a WU website azert az IE7 kapcsan megjegyzi, hogy ha akarom, akkor az automatikus feltelepites utan leszedhetem (uninstall), ha akarom. Hat, koszonom...
 • kbupdate #11
  Ezt támasztja alá az az ütemterv is, amelynél felsorolják az egyes nyelvi verziók megjelenési időpontját. Ebből világosan kiderül, hogy az IE 7 olasz, holland, orosz, svéd, dán, norvég, lengyel és héber nyelvű változatai csak 2007 első napján, míg a török, portugál, cseh és magyar verziók csak 2007. január 22-én lesznek hozzáférhetők.

  Ez azt mondja, hogy IE7 mikor lesz elérhető. Hogy hol.. azt nem modja, ez egy teljesen új bekezedés ...
  mindegy, leszarom, téged is.