MTI

Megvásárolta a Meditcom a Novcomot és a Celixet

Megvásárolta a Meditcom a SANITAS kórházi, betegadminisztrációs rendszert, s ezzel együtt tulajdonába került a szoftvert fejlesztő két cég, a Novcom Kft. és a Celix Kft. - is közölte Meditcom az MTI-vel.

A vásárlással mintegy 20 százalékkal bővült a Meditcom ügyfélköre. Az MTI érdeklődésére a vételárat a Meditcom üzleti titokra való hivatkozással nem árulta el, csupán azt közölte, hogy a két megvásárolt társaság összárbevétele éves szinten 20-40 millió forint közötti. A Meditcom a két céget jövőre beolvasztja saját szervezetébe.

Az SANITAS-rendszer jelenleg 13 intézményben üzemel, így például Szegeden, Ózdon, Esztergomban, Tapolcán, Gyulán, Békéscsabán, Mezőtúron és Kistelken. A Meditcom közlése szerint a cégvásárlásokkal tovább erősítette piaci helyzetét, s ügyfélszám tekintetében megközelítette a piacvezetőt. Ugyanakkor a Meditcom számára az akvizíció nem csupán piacszerzést jelentett, növelte humánerőforrás kapacitását is.

A Meditcom magyar egészségügyi informatikai piac meghatározó szereplője, mind a fekvő-, mind a járóbeteg ellátó intézmények szintjén. Az idén az árbevétele eléri a 300 millió forintot, szemben a tavalyi 204 millió forinttal. Jövőre a társaság 600-700 millió forint bevételt tervez. A cég bevételének 40-50 százaléka hozzáadott érték, a többi eszközeladásból származik.

A társaság folyamatosan nyereséges, az eredményt fejlesztésekre költik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!