Napi Online

A Graphisoft cáfolja a felvásárlással kapcsolatos híreket

A Graphisoft SE a portfolio.hu értesüléseire reagálva közleményt jelentetett meg, melyben kiemeli, hogy nem folytat "előrehaladott felvásárlási tárgyalásokat".

A társaság közleményének szövege: "Érdeklődés korábban is volt a cégre, most is van, talán több mint korábban. Az ilyen lehetőségekkel kapcsolatos álláspontunk 1998-as első tőzsdei bevezetésünk óta változatlan: a cég stratégiai céljaival összhangban álló és a részvényesek érdekeit szolgáló fúzió vagy felvásárlás lehetőségét soha nem zártuk ki, és most sem zárjuk ki. Ennek érdekében a múltban is és jelenleg is lehetőséget biztosítunk arra, hogy megfelelő titoktartási és a bennfentes kereskedelmet kizáró garanciát vállaló partnerjelöltek a Társaság üzletmenetét a nyilvános jelentések tartalmánál nagyobb mélységben is megismerjék."

"Ugyanakkor megerősíthetjük a hasonló hírekkel kapcsolatban már korábban is közölt információt, miszerint a Graphisoft SE senkitől nem kapott olyan konkrét ajánlatot, melyet az Igazgatótanács megtárgyalhatott volna. Tehát "előrehaladott felvásárlási tárgyalásokat" a Társaság nem folytat."

A felvásárlással kapcsolatos hír megjelenését követően pénteken délben lendületes emelkedésnek indult a Graphisoft árfolyama, nap végén 15 százalékos pluszban, 1955 forinton állt. A forgalom kiemelkedően magas volt, 575 millió forintnyi részvény cserélt gazdát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!