Berta Sándor

Fejleszti szolgáltatásait a Vodafone

A brit mobilszolgáltató cég több megoldással is igyekszik az ügyfelei kedvében járni. Így többek között immár az internethálózatból is elérhető a vállalat népszerű Live! portálja.

"Az ügyfelek így gyakorlatilag már bármikor hozzáférhetnek a különböző szolgáltatásokhoz, az e-mailjeikhez és az őket érdeklő információkhoz és már akkor is felkereshetik az oldalt, ha nem a mobiltelefonjukkal böngészik a világhálót, hanem egy PC előtt ülnek" - áll a cég német részlegének közleményében. Ráadásul amennyiben a számítógép be van kapcsolva és csatlakozva van az internethez, az előfizetők a Vodafone MyPC szolgáltatás keretében adott esetben akár a számítógépen tárolt tartalmakhoz is hozzáférhetnek, legyen szó képekről vagy éppen zeneszámokról.

A Vodafone új Live! portálján már megtalálható a Google keresője, de elérhető az RTL televízióhoz tartozó Clipfish videoportál és a Lycos által létrehozott chat is. Ezenkívül újdonság a Sitebuilder, amelynek segítségével a Live!-felhasználók létrehozhatják saját flash weboldalukat. Az új Vodafone Live! portálon végzett beállítások egyaránt érvényesek a számítógépes és a mobiltelefonos használat esetére is.

A Vodafone ezenkívül együttműködési megállapodást kötött a Microsofttal. Ennek keretében a két vállalat közösen fejleszt ki mobiltelefonokon használható online alkalmazásokat, amelyeket később integrálnak a Vodafone Live! portálba is. A tervek szerint az együttműködésnek köszönhetően így sokkal hamarabb jelenhetnek majd meg új alkalmazások és a brit szolgáltató számíthat a Microsoft tapasztalatára is.

A Microsoft elsősorban mobil platformjai és operációs rendszerei piaci részesedésének növekedését várja a kooperációtól. A Vodafone ezzel szemben mind a három jelentős mobil platformon (Windows Mobile, Symbian/S60 és Linux) jelen kíván lenni. Az első közös fejlesztésű szoftvert tartalmazó mobiltelefon a tervek szerint 2007 első félévében jelenik majd meg a piacon, a készüléket a Samsung fogja gyártani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #4
    Daylight Saving (DST)-nek tűnik. Ha a mostanában az múlt előtti vasárnapot jelent, akkor tuti emiatt.
  • gyunagyos #3
    állitsd be rajta h. ne frissljön a szolgáltatóról az idő
  • aDannyBoy #2
    Költözz UK-be :)
  • irkab1rka #1
    Nekem a telóm most egy órával mindíg a Budapesti idő előtt jár (budapestre van pedig beállitva). Hiába állitom be a pontos időre, néhány perc után beszinkronizálja magát a szerverről, aztán újra el van b&@szva.

    Most ez a teló hibája, vagy általános vodafon jelenség?