Berta Sándor

Európában is elérhető a Yahoo Video

Tovább bővíti videoszolgáltatását a Yahoo. Az elképzelés egyértelmű, a cég nem akar leszakadni a nagy rivális Google és az annak tulajdonában lévő Youtube mögött.

"November elsejétől Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban indítjuk el a Yahoo Video helyi oldalait és szolgáltatásait" - jelentette be Jason Zajac, a vállalat szociálmédia részlegének menedzsere. A június óta angol nyelven elérhető Yahoo Videonál bárki film-, koncert- és televíziós műsorrészleteket, valamint videoklipeket tehet fel az oldalra vagy akár letölthet onnan és megoszthatja más felhasználókkal is.



A Yahoo Video, a Youtube, a Google Video, vagy a Revver különböző szociális közösségi oldalak részeit képezik, amelyeknél az emberek filmeket, videoklipeket, zeneszámokat és képeket csereberélhetnek egymással. Az elmúlt hónapokban, elsősorban a Youtube sikere miatt, egyre nő a szolgáltatásokban plusz bevételi forrást látó reklámszakemberek érdeklődése. Ennek oka, hogy a célközönség fiatal, állandó, sőt folyamatosan növekvő, ez pedig biztonságot és hosszú távú megoldást jelent a reklámpiacnak. Ezek után érthető, hogy a közösségi portáloknak folyamatosan nőnek a reklámkiadásaik. A MySpace-nél például az E-Marketer piackutató cég becslése szerint a jelenlegi 280 millió dollár helyett 2010-ben várhatóan 1,9 milliárd dollárt fordítanak majd reklámokra.

A Yahoo, amely a maga 420 millió felhasználójával a világ jelenlegi legnagyobb internetportálja, azonban attól tart, hogy ha nem lép gyorsan és határozottan, kimarad ebből a piacból és ennek a területnek a bevételeiből. "Sokkal nagyobb szereplői vagyunk ennek a piacnak, mint azt sokan hiszik" - mondta Terry Semel, a Yahoo igazgatóságának elnöke.

A legújabb bejelentés, valamint más korábbi lépések -, a Flickr fotóportál és a Delicious weboldal megvásárlása - is azt mutatják, hogy hosszútávon igenis számolni kell a Yahoo-val. Ráadásul Semel nemrég kijelentette, hogy érdekli az online videopiac és annyira elterjedtté akarják tenni a videók használatát, mint a szövegek megjelen(tet)ését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!