Gyurkity Péter

Sérülést okozott egy Sony akkumulátor

Kisebb égési sérüléseket szenvedett egy Fujitsu laptop tulajdonosa, aki éppen a készülék cseréjére készült. A Sony jelentéséből eközben kiderült, hogy a visszahívások a PS3-nál is többe kerültek a cégnek.

A Fujitsu pénteken közölte, hogy egyik vásárlójuk kisebb balesetet szenvedett, amikor laptopja beszolgáltatására készült. A beszámoló szerint a készülék túlmelegedett, majd szikrákat hányt, amelyek kisebb sérüléseket okoztak az illető kézfején és karján. Az első eset, hogy ilyen következményekről számoltak be a cég laptopjaival kapcsolatban, ami arra indította a gyártót, hogy további vizsgálatokat folytassanak le.

A Fujitsu részt vesz a Sony akkumulátorai miatt indított visszahívási akciókban. A cég mintegy 338 ezer egységet hív vissza vásárlóitól, eddig azonban komolyabb probléma nem történt. A tüneteket mindegyik gyártónál ugyanaz okozza: a Sony korábbi közleménye szerint az akkumulátoroknál megfigyelhető szennyeződés, pontosabban mikroszkopikus fémdarabkák rövidre zárhatják az egységet. Ez a legtöbb esetben mindössze a laptop lekapcsolódását eredményezi, ám egyes példányoknál további galibákat okozhat, túlmelegedést, sőt a készülék kigyulladását váltva ki.

A japán óriás legutóbbi negyedéves jelentéséből kiderült, hogy az eddigi kiterjedt akciók - összességében mintegy 9,6 millió akkumulátor visszahívása - nagyjából 429 millió dollár kiadást jelentett, ami érthetően nem volt túl jó hatással a mérlegre. Bár ebben az időszakban 14 milliós profitra tettek szert, ez eltörpül a tavalyi év hasonló periódusában elért 235 millió mellett. A játékrészleg ezzel egy időben 366 milliós veszteségről számolt be, amely nyilván a PlayStation 3 konzol kifejlesztésének köszönhető, a filmes szekció pedig további 129 millió dollárral rontotta le az eredményt.

A Sony nemrég elnézést kért a sorozatős malőrökért, ám ezzel nem feledteti, hogy a világ összes nagyobb gyártója kénytelen volt visszahívásokat kezdeményezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #16
    (ha már előkerült)
    "Thomsonnál elsősorban a TV-re gondoltam, ott messze veri a Sonyt (tapasztalat, volt/van mindkettő)."

    És ezen mit értesz? Képminőség? Azt nehezen hiszem (trinitron vs. hagyományos CRT).
  • pedrohsi #15
    laptop on fire
  • Cobra. #14
    Thomsonnál elsősorban a TV-re gondoltam, ott messze veri a Sonyt (tapasztalat, volt/van mindkettő).
    Sony CD/DVD íróiról hallottam/olvastam sok rosszat, illetve nekem a monitorainak a képe sem tetszik. Más perifériáról én se nagyon tudok, csak erről a kettőről.
  • scorpeeon #13
    TV-knél azért ott van, az tuti, ezek a Bravia-k eléggé alázósak :) PC-s perifériákból meg alig gyárt valamit, én összesen 1 db Sony optikai meghajtót láttam, az is az enyém volt, és már 8 éves (és azóta semmi baja). Monitort még gyárt, abban is elég jó. Más perifériát nemnagyon gyárt... Mind1, lényeg h nekem a kedvenc márkám sé kész :)
  • Neurotoxin #12
    A Panasonic jó,jó, de a Thomsonon komolyan elgondolkoztál?:)1x volt Thomson discmanem, halk volt és állandóan leállt újkorában is, visszavittem gariba, mire azt a választ kaptam:"Előfordul, együtt kell élni vele".Aztán olcsón eladtam haveromnak.
    Most egy 3-4 éves Sony MiniDiscet használok:)
  • Cobra. #11
    Sony árkategóriájában van nem egy jobb minőségű gyártó is. Pl TV-knél Thomson, Panasonic. Autórádióban az utóbbi években erősen ingadozott a Sonyk minősége, hol jobb, hol rosszabb volt a konkurenciánál. PC-s perifériákban meg egyértelműen gyenge a Sony, főleg az optikai meghajtóknál.
  • cateran #10
    A DVD lejatszoi uberszarok:)(asztali) Legminosegibb?? Hmm,maradjunk annyiban,hogy jonevu kozep-felso kategorias marka:)
  • scorpeeon #9
    Hát azért még így is ott van a toppon, nem 1 hibától lesz szar egy gyártó. Nekem a legtöbb dolgom Sony és az is lesz, és egyikkel sem volt még sosem komolyabb baj (de még kisebb sem talán). Sztem a legjobb és legminőségibb gyártó. A PS-ei, zenelejátszói, tv-jei, stb. stb. mind a legjobbak között vannak. Ez az aksis dolog most nem kis hiba, de ettől még a szememben a legjobb márka marad. Nekem nincs laptopom még, PSP-m az van, annak az aksijának semmi baja, sőt, nagyon jól remekel :)
  • MEdievil #8
    hát emlékszem amikor a sony még maga volt a minőség de mostanság nem valami jól áll
  • Shadow_THH #7
    hahaha oh wow