Specker Balázs

Mozi Nokia N93-on: lehetetlen küldetés?

Egy akció keretében a Vodafone ügyfelei a Nokia N93-as vásárlásakor ingyen megkapják a Mission Impossible 3-at miniSD kártyán.

Tom Cruise filmje teljes hosszában, kiváló minőségben lesz elérhető az adathordozón, ám vitatható, hogy a telefonos élmény mennyire lesz összehasonlítható egy mozis, vagy egy házimozis "vetítéssel". A különleges Nokia-csomag a film Egyesült Királyságbeli DVD-megjelenés apropóján változatlan áron kerül a boltok polcaira. A mobilóriás sajtóközleménye szerint a szigetországon kívül Finnországban, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Törökországban, illetve hazánkban is kapható lesz majd az exkluzív pakk.


Régebbi filmeket és digitális tartalmakat rendszeresen csatolnak különböző termékekhez; elég csak az újságokban fellelhető promóciós DVD-kre vagy CD-kre gondolnunk. A friss kiadású mozisikerek azonban mindeddig igyekeztek megtartani saját, kiemelt értéküket. Az 512 MB minSD-re előre feltöltött anyag 25 fps-sel fut majd a spéci mobilon. Az összes szokásos navigálási funkció elérhető lesz a film nézése közben. A csomagban fellelhető fejhallgató jóvoltából sztereóban is élvezhető a műsor. A film megtekintése után átmásolható PC-re, majd a kártya szabadon felhasználható saját tartalmak tárolására.

Ugyan az N93 képi minősége elmarad a DVD-től, ám a készülék tévékábellel együtt kerül a piacra, így vélhetően, akik most tervezik ilyen mobil vásárlását, nem szaladnak majd a boltokba, hogy a film DVD-változatát is megszerezzék. Talán a Paramount azt reméli, hogy a vállalkozó kedvűek majd a HD-DVD változatokra harapnak rá, és így elosztogathatják a gyengébb minőségű verziót, amelyekre néhány év múlva már senki sem lesz kíváncsi - vélekedik a The Register.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adorjan #16
    megbírnám ezt a telót.
    de a legkeményebb az N95 lesz
    vagy még az N75
    Nokia N 95
    pedig nem vagyok nokia orientált de ezek ütnek
    főleg az áruk
  • David01 #15
    Vegyél egy tartalék aksit. Nekem a 3650-em egy napos akuja simán lejátszott 2 óra videót egyfolytában és még utánna ment jó pár órát. Az E50-esbe milyen aku van?
  • Rocko #14
    A laptop eléghamar lemerül egy telfonhoz vagy PDAhoz lépest... Amikor vonatozom filmet szoktunk nézni az enyémen és 1,5 óra után megdöglik, na most ez nem túl jó egy hosszú úton...

    Azért kíváncsi lennék, hogy milyen formátumú a MI:III...
  • Rocko #13
    Bizony! Symbian RLZ!! Emiatt a végtelenségig bővíthetők a funkciói a telefonnak... Amikor N-GAGEem volt már akkor teljes filmeket tudtam rajta nézni -persze nem otthon :D hanem utazáskor-... A mostani E50emre is minden szart fel lehet tenni és relative nem került sokba és ugyanaz a kijelző van benne mint az N-ekben.
  • Acheron #12
    Én anno Siemens Sx1-en néztem filmet a mobilon.Aztán elegem lett a kisképernyőből és vettem egy pda-t aminek már azt mondom hogy egy pöttyett nagyobb és jobb minőségű a képernyője.Lehet hogy nemsokára egy laptopot veszek?
  • jin #11
    "Nem állok 1ik gyártó pártján sem mert többfajta telefonom volt már, de most ha összehasonlítod bármelyik Nokiát az azonos szintű Motorolával, azt fogod látni, hogy olcsóbb a motorola és több szolgáltatása van mint a Nokiáknak."

    Ez alapból marhaság!

    Állíts már E61 vagy az N73 mellé bármilyen Motorolát. Az E61-em mindeben veri bármelyik Motorloát. Egyedül kamerában nem, mert az nincs benne.:) De az nekem nem is kell egy mobilba.
  • fourgee #10
    "2. A Motorolában micro SD kártyának van hely, a Nokiában mini SD (amire ugye több fér)"

    EZ kb olyan, mintha azt mondanám, hogy "De szar az RX-8-as Mazdád, mert csak 1.3-as motor van benne, viszont az én Astrámban 1.4-es, tehát sokkal jobb.

    :)
  • janyikzs #9
    Ja és még valami: az, hogy Te nem fényképezel, az nem jelenti azt, hogy más sem teszi ezt. Valószínűleg nem nagyon használod az MMS-t. Most Sony-m van 2 Mp-es, és elég jó képeket csinál, persze nem kinyomtatva, hanem e-mailben küldözgetve.
  • janyikzs #8
    1. Minél kisebb a felbontás, a különbség annál nagyobbnak tűnik (a 320*240 nem is olyan rossz telefonhoz képest, ráadásul ilyen felbontással Doom-oztunk régen teljes képernyőn, és ott igazán számított)
    2. Elnézést kérek. Micro SD-hez még nem volt szerencsém, ám utánaolvastam mert féltem hogy rosszul emlékszem (és igaz is volt). Jöttem vissza a fórumba, hogy helyesbítsem magam, de eddigre már 2-en is megtették ezt.

    A Nokiás véleményeddel egyet értek, sokkal többre tartom a Motorolát, de főleg a Sony Ericsson-t. Az ár/érték arányuk elég rosszak a Nokiáknak.
  • PyRex #7
    microSD-ből is van 2GB-os... és az n93 a miniSD-ből (MMC) is max. 2GB-ot támogat, szal ennyit erről.