Berta Sándor

Energiatakarékos lesz a Vista

A Microsoft új operációs rendszere mind a cégeknek, mind pedig a magánfelhasználóknak segít majd az áramfogyasztás csökkentésében.

A Vista egyik jellemző tulajdonsága az lesz, hogy amennyiben a számítógép egy órán keresztül nem végez semmilyen munkát, úgy a rendszer automatikusan hibernálja magát. A szoftver ebből az állapot három másodpercen belül képes lesz feléledni. Hibernálási funkció ugyan a Windows XP-ben is volt, azonban az korántsem működött tökéletesen. A szakemberek szerint a Vista esetében jóval megbízhatóbb lesz ez a funkció.

Dean DeWhitt, a Microsoft Windows kernel csoportjának igazgatója szerint a hibernálással évente 55-70 dollárt lehet majd megtakarítani. A szakember elmondta, hogy tökéletesítették a funkciót, így például nem kell majd attól tartani, hogy néhány program megvétózza a lekapcsolást.

Bruce Twito, a hibernálási szoftvereket kínáló Verdiem cég vezetője közel sem ennyire elégedett a Vista új funkciójával. A szakember - nem meglepő módon - úgy véli, hogy a lekapcsolási-visszakapcsolási folyamat az új operációs rendszernél sem lesz tökéletes, így a Vista hivatalos megjelenése után két hónappal ki fogják adni a hibernálási szoftverük új változatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittao #3
    Ez aztán igazán fantasztikus és lenyűgöző "új" találmány...gratulálok hozzá, sokáig dolgozhattak rajta.

    És most már talán csak fele annyit kell imátkozni, hogy tényleg magához is térjen utána (3 mp !!! LOL ) alatt.
  • Inquisitor #2
    "A szakemberek szerint a Vista esetében jóval megbízhatóbb lesz ez a funkció."
    Ez nem baj, csak nem tudom alapból miért ezt csinálja Shut Down esetén is? Biztos be lehet állítani valahol, de nekem nem egyértelmű, hogy ha NEM Hybernate-re klikkelek, akkor miért azt csinálja?
  • Sanyix #1
    LOL ez aztán nagy találmány! Inkább végre beleraknák alapból a vindózba, hogy a processzor működésközbeni energiatakarékossági dolgait használja (nem használt részek lekapcsolása alacsony terhelésnél, részleges lekapcsolódás a buszról vagy mi :\, szóval amit pl a cpuidle, vagy az s2kctl csinál).