SG.hu

Sun bérszerverek az Interware-nél

A Sun Microsystems Kft. és az Interware ZRt. a mai napon bejelentette, hogy megállapodást írtak alá 64-bites Sun kiszolgálók bérleti konstrukcióban történő értékesítésére.

* A megállapodás keretében az Interware Szerver Hotelében a Sun x86-os szervereinek bérlete mellé többek között IP hoszting, szerverelhelyezés és rendszer adminisztrációs szolgáltatásokat nyújt az Interware, valamint egy hónapos ingyenes tesztelési lehetőséget biztosít elsősorban a közepes méretű vállalatok számára. Azon cégek, amelyek a szolgáltatás folyamatos használata mellett döntenek, éves szerződés esetén további két hónap ingyenes szerverelhelyezéshez és 100 Mb/s-os internetkapcsolathoz is hozzájutnak.

A legutóbbi kutatások szerint a szerver hoszting szolgáltatás előnyeit kamatoztató cégek köre folyamatosan bővül: a webtervező vállalkozások, az internet szolgáltatók, a médiavállalatok, a szoftverfejlesztők, a rendszerüzemeltetők, az online kereskedelmet folytatók, a portálok, valamint az online közösségek mellett megjelentek a pénzügyi és ingatlan szektor képviselői, a tanácsadó vállalatok és márkaképviseletek is. A piaci eloszlásra jellemző, hogy a szervereket üzemeltetők közel fele az IT piac szereplői közül kerül ki, míg a fennmaradó rész egyenletesen oszlik meg a többi szektor között.

A gépek háromnegyede közepes méretű cégek, egynegyede pedig kis- és nagyvállalatok tulajdonában van. A piaci várakozásoknak megfelelően a hazai szerver hoszting piac markáns fejlődés előtt áll, mértéke ugyan visszafogottabb a korábbi évekhez képest, de a 20 százalékos növekedést stabilan produkálja. Ez a változás leginkább a már meglévő ügyfelek újabb és újabb szerverbeállításának, s nem az új ügyfelek számának kiugró mértékű növekedésének lesz köszönhető. A szerver hoszting piac vezető szereplőinek becslései szerint jelenleg közel 4000 szerver üzemel hoszting szolgáltatóknál, ebből az Interware Szerver Hotel-ben 2400 hosztol.

"A szerver hoszting szolgáltatás iránti növekvő piaci igénynek köszönhetően, valamint annak érdekében, hogy a Sun hardverek nyújtotta megbízhatóság és teljesítmény előnyeit immár ne csak a nagyvállalatok, hanem a közepes méretű vállalatok is élvezhessék, döntött úgy a Sun hazai vállalata, hogy a hazai szerver hoszting piac első számú szereplőjével, az Interware-rel működik együtt a jelenlegi szerverbérleti konstrukció kidolgozásában." - nyilatkozta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketing igazgatója. "A stabil és nagysebességű AMD Opteron processzoros szerverbérlet kedvelt szolgáltatás lehet a gazdaságos megoldást kereső, kommunikációs szoftvert, portált-, adatbázist vagy más komplex internetes rendszert üzemeltető cégeknek." - tette hozzá a cég marketing igazgatója.

"Az Interware Szerver Hotelben üzemeltetésre kerülő Sun X2100 és Sun X4200 alkalmazásszerverek beállításával kedvcsinálás végett, év végéig kivételes lehetőséget biztosítunk többek között webfejlesztő és rendszergazdai szolgáltatásokat végző cégeknek azzal, hogy egy hónapig térítésmentesen tesztelhetik a Sun gépeket és az Interware Szerver Hotel szolgáltatásait." - nyilatkozta Sátor Csaba az Interware ZRt. kereskedelmi és marketing igazgatója. "Meggyőződésünk szerint ez az egy hónap elegendő ahhoz, hogy ügyfeleink ráérezzenek a kényelem és a minőségből fakadó biztonság "ízére" és megbizonyosodjanak róla, hogy a kínált szolgáltatáscsomag költségében is versenyképes az egyéb konstrukciókkal összehasonlítva."- tette hozzá a cég kereskedelmi és marketing igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!