MTI

Meglepetésre nyereséges volt a Sony Ericsson

A Sony Ericsson a várt veszteség helyett nyereséggel zárta az idei első negyedévet - közölte a mobiltelefon gyártó vegyes vállalat pénteken.

Az adózott eredmény 21 millió euró lett a márciussal zárult három hónapban. A Reuters által megkérdezett elemzők 128 millió euró veszteségre számítottak. A tavalyi első negyedévet 293 millió euró veszteséggel zárta a világ negyedik legnagyobb mobiltelefon gyártója, amely a svéd Ericsson és a japán Sony Corp tulajdona. A cég 10,5 millió készüléket adott el az idei első negyedévben átlagosan 134 eurós áron. Tavaly ugyanekkor 14,5 millió készüléket értékesített 120 euró átlagáron.

A cég bevétele 1,4 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 1,74 milliárd euróról. A szakértők nagyobb, 1,63 milliárd euró bevételre számítottak A Sony Ericsson az előző hét negyedévet veszteséggel zárta. A cég komoly költségcsökkentési intézkedéseket vezetett be az elmúlt negyedévekben. A szerkezetátalakítási költség ugyanakkor meglepően alacsony, 3 millió euró volt a márciussal zárult negyedévben, a szakértők által várt 51 millió euróval szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeDDyRuSh #1
    ráfért már a gyártóra. Elég szerensétlen számokat produkált az utóbbi pár évben. Mondjuk nem véletlenül. Baromi sok repiköltséggel és szerintem felesleges üzletkötői aparátussal rendelkeznek.