Napi Online

Gyengén muzsikált a Sony Ericsson

A márciusi japán földrengést követő alkatrészhiány miatt 1,5 millióval kevesebb telefont értékesített a Sony Ericsson a második negyedévben, ezért árbevétele 32 százalékkal, 1,2 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbihoz képest, és a cég 50 millió euró nettó veszteséget könyvelt el a 12 milliós tavalyi profit után.

A japán−svéd vállalat 7,6 millió készüléket értékesített április és június között, ami 31 százalékkal marad el a 2010. második negyedévitől. A Sony Ericsson termékei vesztésre állnak a Google Android operációs rendszerét használó okos telefonok versenyében. A brutális piaci harc miatt folyamatosan csökkennek az árak, a vállalat készülékei átlag 156 euróba kerültek az elmúlt negyedévben, ami három százalékkal alacsonyabb a január−márciusinál.

A Sony Ericsson készpénztartalékainak felhasználásával igyekszik lépést tartani versenytársaival: nettó adóssága 252 millió euró volt június 30-án szemben az egy évvel korábbi 609 milliós nettó készpénzállománnyal. Az üzemi cash flow mínusz 224 millió eurót mutatott, a veszteség, be nem hajtott követelések és a készletek növekedése miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!