Napi Online

UHU-Linux az érettségizőknek

A Magyar Linux Alapítvány és az UHU-Linux Kft. bejelentette az UHU-Linux 2.0 érettségi változatának kiadását - írja a hup.hu.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) együttműködési megállapodása alapján a 2007. május-júniusi vizsgaidőszak kétszintű informatika érettségi vizsgáihoz hivatalosan is választható az UHU-Linux 2.0 érettségi változata, amelyet a Magyar Linux Alapítvány anyagi ellenszolgáltatás nélkül bocsát az OKÉV rendelkezésére.

Az UHU-Linux 2.0 érettségi változata egy CD-n szállítja az érettségihez szükséges szoftvereket (OpenOffice.org irodai programcsomag adatbázis-kezelő integrációval, MySQL és PostgreSQL adatbázis-kezelő motor, Nvu és Mozilla webszerkesztő, Pascal, Java és C fejlesztői programok, Gimp képszerkesztő stb.), mindezt egy, egyszerű telepítővel, könnyű használattal, a nemrégiben megjelent UHU-Linux 2.0 csomagjaira alapozva. Az iskolák illetve az vizsgákra való felkészülő tanárok és diákok az OKÉV oldaláról tölthetik le az UHU-Linux érettségi változatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • besetamas #2
    Bezzeg annakidején basztak feltenni a gentoo-mat a gépre, hogy azzal érettségizzek. Egy debiántot adtak, hogy jó az neked. Legalább negyed óra volt mire belejöttem a kezelési különbségekbe. De ha tudom akkor utána tudtam volna nézni. Amúgy ezt nagyon jó ötletnek tartom. Az új kor csodáái!
  • roberttoth #1
    :)
    kb 2-3 hete néztem utoljára az Uhu linux weboldalát, akkor még csak béta volt.
    Ezek szerint kint van a 2.0! :D Töltöm is lefele gyorsan!