Gyurkity Péter

A Microsoft terjesztheti a BBC tartalmait az interneten

A BBC megállapodást kötött a szoftvercéggel tartalmai internetes szórásáról. Megelőzendő a várható kifogásokat, a brit csatorna újabb partnerek után néz, a kiszemeltek között RealNetworks és az IBM is szerepel.

A megállapodás értelmében mindkét együttműködő fél nekiláthat kidolgozni, hogy az adott keretek között milyen úton-módon képzeli el a különböző tartalmak terjesztését és fogyasztását a világhálón keresztül. Nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó próbálkozás ez a csatorna részéről, hogy az internetezők számára is új lehetőségeket nyújtson. A digitális stratégia kialakítása többek között ezt célozza, amit minden bizonnyal a potenciális vásárlók is kedvezően fogadnak majd.

A tervek között szerepel egy vadonatúj, web 2.0-ás internetes oldal beüzemelése, online, mindenki számára könnyen elérhető archívum kialakítása, illetve a tartalmak megosztásának lehetősége. Ebben elsősorban a Microsoft jelenlegi helyzetére, jelentős tartalékaira, valamint elérhető és fejlesztés alatt álló szolgáltatásaira építenek, mivel a BBC úgy véli, ezeken keresztül érhetik el a célközönséget. Példaként említették az MSN és Windows Live Messenger szolgáltatásokat, az Xboxot, illetve a Media Center PC-ket, amelyek révén a weboldal megkerülésével válogathatunk a műsorok között.

A megállapodásban olyan általános dolgokról esik szó, mint a közös stratégia kialakításának lehetséges platformjai, keresések, navigáció, terjesztés és a tartalmak megosztása. A közös technológiák természetesen a szabályozó hatóságok engedélyével indulhatnak el, és már most felkészülnek a várható kifogásokra. A BBC igyekezett leszögezni, hogy a megállapodás nem kizárólagos jellegű, nem kötelezi a csatornát a Microsoft termékeinek megvásárlásra, sőt újabb lehetséges partnerekkel tárgyalnak az együttműködésről.

Ezek között szerepel a RealNetworks, az IBM és a Linden - a BBC szóvivője úgy fogalmazott, hogy szívesen tárgyalnának e terület Apple-jeivel és Google- jeivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HunGreg #2
    Ezt akartam mondani :D
  • Szefmester #1
    remélem a Top Geart is lehet majd nézni rajta..