Specker Balázs

Felvilágosításba kezd a MySpace

A MySpace.com a héten elindítja felvilágosító kampányát, melynek elsődleges célja, hogy a szülőkkel, az iskolákkal, valamint a diákokkal megismertesse a biztonságos internetezés lehetőségeit.

A vezető közösségi oldal a Seventeen Magazine-nal, a National School Boards Association valamint a National Association of Independent Schools oktatási szervezetekkel közösen igyekszik majd tanácsot adni a szülőknek, hogy gyermekeiknek hatásosabb online védelmet tudjanak biztosítani. "Míg a technológia kulcsszerepet játszik az internetes biztonság kérdéseinek megválaszolásában, minden intézkedés egy átfogó megoldás része, melynek alapvető összetevője a tájékoztatás" - fogalmazott Hemanshu Nigam, a MySpace vezető biztonsági szakértője, a Microsoft korábbi jogi képviselője a CNet oldalán.

A MySpace immár több mint 100 milliós felhasználóbázisával igazi melegágya az online ragadozóknak. Szeptemberben egy negyvenéves utah-i férfit azzal vádoltak meg, hogy megpróbált egy 13 éves kislányt nemi közösülés céljából New Yorkba csábítani. A gyermeke internetezését szoftverrel nyomkövető apának még a találkozó előtt sikerült közbeavatkoznia.

"A MySpace egy új technológiát, és ezzel egy vadonatúj világot hozott létre. Ám nemcsak az ő felelőssége, hogy vigyázzon tagjaira" - vélekedett Atoosa Rubenstein, a Seventeen magazin főszerkesztője. "Annak idején nekem is az édesanyám mondta, hogy ne járkáljak egyedül sötét sikátorokban, nem az, aki megépítette a sikátort" - szemlélte Rubenstein a helyzetet.

A szülőknek szóló útmutató a MySpace honlapjáról, a Safety Tips linkről tölthető le. A tervek szerint a brossurát mintegy 55 ezer amerikai iskola 7. és 12. osztály közötti tanulója kapná meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #3
    13 éves kislány az fini :DDDD
  • Szefmester #2
    Hm.. kíváncsi lennék hogy egy 13 éves utahi kislány hogy megy New Yorkba feltűnés nélkül, egyedül..
  • DanyyX #1
    Miért nem a Club Seventeen támogatja?