SG.hu

A Magyar Telekomé a KFKI

A Magyar Telekom lezárta azt a tranzakciót, amelynek eredményeként megvásárolta a hazai informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedő KFKI Csoportot 9,67 milliárd forint maximális áron.

A vételár magában foglalja a KFKI Csoport 2006. évi pénzügyi eredményétől függő mozgó vételárrészt is. A tranzakció lezárására a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának megszerzése után, 2006. szeptember 15-én került sor. A tranzakció zárásához kapcsolódóan nem kerül sor változásokra a KFKI Csoport - a KFKI-LNX és két leányvállalata, az ICON és az IQSYS - menedzsmentjében és üzleti tevékenységében.

A Magyar Telekom 2006. június 16-án írt alá szerződést a KFKI-LNX Zrt. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról. Az akvizíció révén a cég kiemelt üzleti ügyfélkörét és legnagyobb közigazgatási partnereit kiszolgáló T-Systems bővíti meglevő kompetenciáit az informatikai szolgáltatások területén. Az új képességekkel, a szinergiák kihasználásával adott a lehetőség eddig el nem ért piacok megszerzésére, a dinamikus növekedésre, így belső vélekedések szerint a T-Systems sikerrel veheti fel a versenyt a hazai piacvezető informatikai cégekkel is.

A megbízható üzletmenettel és tapasztalt szakembergárdával rendelkező KFKI Csoport organikus növekedési lehetőséget biztosít, így az akvizíció illeszkedik a Magyar Telekom Csoport középtávú stratégiájához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!