Berta Sándor

50 000 új európai munkahely a Vista miatt

A Microsoft új operációs rendszere komoly lökést adhat az európai informatikai ágazatnak - derült ki az IDC piackutató intézet tanulmányából.

A szakemberek előrejelzése szerint a Vista piacra dobása után 2007-ben Németország, Dánia, Franciaország, Nagy-Britannia, Lengyelország, Spanyolország összesen több mint 150 000 informatikai cége 32 milliárd eurós plusz forgalmat könyvelhet majd el. Jövőre az alkalmazottak 20 százaléka tapasztalhatja meg első kézből a Vista erényeit és hibáit és várhatóan később, csak az új operációs rendszernek, illetve a hatásainak köszönhetően 50 000 nő majd az európai informatikai ágazatban dolgozók száma.

"A Vista lesz az európai informatikai szektor munkaerő-motorja" - nyilatkozta Jürgen Gallmann, a redmondi konszern menedzsere. Az új szoftver megjelenéséből leginkább a hardvergyártók és a számítástechnikai kereskedők fognak profitálni. Csak jövőre a hat felsorolt európai uniós tagországban a Vistához kapcsolódó új számítógép-vásárlások és más beruházásoknak köszönhetően több tíz milliárddal nő majd az ágazat forgalma. Becslések szerint csak Németországban minden a Microsoft által befektetett 1 euró 7,23 euró plusz forgalmat fog generálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • stukov #12
    Most váltottam xp-ról az eXperience féle Server2003-ra... És tetszik.
  • juzosch #11
    A bevezetéshez természetes, hogy kellenek az emberek.
  • Penge4 #10
    A Vista RC1 nekem stabilabban müxik mint az XP SP2.
    Nagy erőforrásigény? Relatív.
    1,7GHz-es Celeronom van + 512MB/266MHz DDR + Geforce 2 MX400 as videókari. Alig lassabb, mint az XP. A lassulás inkább a Start menünél és a Windows Explorernél tűnik fel jobban. kb ugyanannyi idő alatt tölt be, a betöltés utáni szüttyögés nekem is elég sok idő mindkettő alatt a Word kb 5 másodperc alatt indul el.
  • Newfronter #9
    Update: AMD AthlonXP 2800+, 1GB RAM
    OPStart: kb 20-30mp, a további töltés az mellékes ugyanis ez sokmindentől függ
    3-4MP alatt indította el az Officet. (Sőt! Az oprendszer indítás is teljesen függ mindentől(driverek, autorun, töredezettség,stb.. szal ez sem mérvadó))
  • Newfronter #8
    Elég baj ha neked annyi idő alatt indított el egy wordöt.
    Igen és gyorsabb mint az XP.
    Bugosabb? Egy beta, persze, minden beta bugos...
  • Indigo #7
    "Az új szoftver megjelenéséből leginkább a hardvergyártók és a számítástechnikai kereskedők fognak profitálni."

    Hát ez az... nem is az átlagfelhasználó fog ebből profitálni. A legtöbb embernek jó lesz még pár évig az az XP, a Vista csak felesleges pénzkidobás lenne. Persze egy új géppel már inkább Vistát érdemes venni, de nem látom, hogy a többieknek miért érné meg váltani.
  • remark #6
    "...32 milliárd eurós plusz forgalmat könyvelhet majd el." = a Vistara valto felhasznaloknak 32 milliart euros plusz kiadasa lesz. Hat nem is ertem ;-) miert nem lehetett ezt egybol igy irni?
    Ahogy nem akarodzott a cegeknek (ugyancsak koltsegvonzat miatt) W2K-rol XP-re valtani, ugy gondolom a Vistaval is ez lesz a helyzet.
  • irkab1rka #5
    Elmagyarázom: a vista bugosabb, mint bármi eddig, tehát 32 milliárd eurós plusz kiadás jelentkezik csak európában :)

    Fejlődés:
    tegnap egy win98, p2, ?GHz, 64M ram kb 1 perc alatt indult el és 3 másodperc alatt indította a Wördöt :)
    Ma a winxp, p4, 2.8GHz, 2G ram 0.5 perc alatt indult el, és szüttyögött még 2 percet, aztán 15 sec alatt indította el a wördöt.

    Várom a vistát, mint az áldást, az gyorsabb lesz, mint az xp :)
  • szombi #4
    Ja.
    Eddig XP mellé 8 ember kellett hogy bánni tudjon vele, Vistához meg 10...
  • Theodora #3
    "csak az új operációs rendszernek, illetve a hatásainak köszönhetően 50 000 nő majd az európai informatikai ágazatban dolgozók száma"
    Azt hittem, hogy jobban és könyebben menedzselhetőbb.
    Közben lassan már úgy hírdetik, hogy minden 10 Vista mellé +1 informatikus is jár (aki a hibákkal, a teljesítmény problémákkal, és a tök új kezelői felületekkel próbál megismerkedni és megismertetni "Gizikét").