Berta Sándor

UMTS-mobil a Sharptól

Ahhoz képest, hogy UMTS szabványt támogató készülék, meglepően könnyen kezelhető és jól kézreáll a Sharp 550SH. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy bármilyen funkcióról is le kellene mondanunk.

A Sharp új modelljének 111 x 47 x 18,5 mm-es mérete és 98 grammos tömege is jelzik, hogy nem egy átlagos UMTS mobiltelefonnal van dolgunk. Ezt támasztja alá az is, hogy két beépített digitális kamerával is készíthetünk felvételeket. A készülék elülső részén egy kicsi kamera található, ezt főleg videotelefonálás alkalmával használhatjuk, míg a hátsó részen lévő nagyobb 1,3 megapixeles kamera segítségével már bátran fotózhatunk. Ehhez négyszeres digitális nagyítást is igénybe vehetünk és 176 x 144 képpont felbontású videókat készíthetünk.


A menüben való tájékozódást egy 1,9 colos TFT-kijelző könnyíti meg, amely 240 x 320 pixeles maximális felbontás mellett 260 000 szín megjelenítésére képes. A beépített 20 megabájt memóriát microSD memóriakártyák segítségével bővíthetjük. A címjegyzékben legfeljebb 500 személy adatait tárolhatjuk el, ez a kapacitás azonban csak a fele a többi készüléknél megszokott 1000 személyes címjegyzéknek. A mobiltelefon beépített MP3-lejátszóval, Bluetooth- és USB-porttal, valamint e-mail klienssel is büszkélkedhet. A csomag része még egy fejhallgató is.

A készülék az UMTS-rendszereken kívül támogatja a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokat is. A Sharp 550SH maximális készenléti ideje gyári adat szerint 15 nap, míg a beszélgetési ideje legfeljebb 2,5 óra lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • djarpesz #17
  nekem ilyen lesz:D
 • zidder #16
  "gyári adat szerint 15 nap, míg a beszélgetési ideje legfeljebb 2,5 óra lehet."
  utálom a naponta lemerulő készülékeket!"

  Pedig minden 3G-s készülék ilyen...
 • HJPOWER #15
  Nálam a Sony Ericsson marad a nyerő!
 • princza #14
  "gyári adat szerint 15 nap, míg a beszélgetési ideje legfeljebb 2,5 óra lehet."
  utálom a naponta lemerulő készülékeket!
 • roliika #13
  De akkor a 3G nem is műxik...
 • scythe1992 #12
  Nerkem ilyenem van már július óta.Abból a 20MB-ből csak 5,2-t lát.e egyébként fasza mobil.És nem vok pesti.
 • roliika #11
  Aki pesti és sok pénze van, minőségi fotókat nem akar készíteni, neki tényleg jó ez a teló.
 • roliika #10
  Attól függ. Fényképezésre vegyél fényképezőgépet, tudod az arra van kitalálva. Előfizuval V360 csak 5000Ft. Simán megéri. Amennyivel többet tud ez az újnak mondott teló, annyival több képességét csak Pesten lehet kihasználni plusz pénzért leszámítva a fényképezőjét ami fix fókuszú szóval nem vagyok tőle elragadtatva. 3 éve vannak megapixeles mobil telók.
 • PíszLávJuniti #9
  Ehhez négyszeres digitális nagyítást is igénybe vehetünk :DDDDDDDDDDDDD
  szánalom!
 • zidder #8
  Hihetetlenül szép kijelzője van... a kamerája pedig szebb képeket csinál 1.3MP-ben mint bármelyik más mobil 2MP-ben. Nagyon nyerő mobil!!! 36e forintba kerül a vodánál... adatkábel is jár hozzá.. Nem éri meg már V360ast venni, ez csak egy 10essel drágább és sokkal többet is tud...