Specker Balázs

Skype otthonra, PC nélkül

A Skype olyan új vezetéknélküli telefont jelentett be, amely úgy fogadja VoIP-os hívásokat, akár egy vezetékes telefon, ám használatához PC-re, vagy Wifi hálózatra sincs szükség.

A Skype-os telefonok általában számítógépre kötve használhatók. A Philips VOIP841 azonban a hagyományos telefonos fali aljzatra, illetve az otthoni szélessávú eléréshez kapcsolódik, így vezetékes és skype-os hívások fogadására egyaránt alkalmas - áll a cég sajtóközleményében. "Mostantól a Skype-hoz már PC sem kell. Akár hagyományos módon, akár Skype-ról érkezik a hívás, a telefon kicsörög. A használata hasonlít egy laptopéhoz, ám annál sokkal egyszerűbb. USB telefonjaink sikere után úgy éreztük, ez lehet a következő lépcsőfok" - nyilatkozta Manrique Brenes, a Skype hardver-fejlesztési részlegének igazgatója.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A VoIP-piac vezetője a Philipsszel közösen fejlesztette ki az új készüléket, és a közeljövőben várhatóan más gyártókkal is együttműködnek majd. A telefont tegnap mutatták be a Berlinben zajló Internationale Funkausstellung szórakoztatóelektronikai kiállításon. A nagyközönség számára - a karácsonyi szezontól kezdődően - 150 dollárért lesz elérhető az eszköz. A Philips VOIP841 kijelzőjén a Skype felülete látható, ahol a bejelentkezést követően megjelenik a felhasználó kontaktlistája.

Habár egy vezetéknélküli Skype-telefon gyakorlatilag kiváltja az otthoni készülékeket, Brenes kihangsúlyozta, nem az a céljuk, hogy leváltsák a hagyományos telefonokat. "A vezetékes szolgáltatók olyan lehetőségeket is kínálnak, amit mi nem tudunk - elég csak a vészhívásokra gondolnunk. Sokkal inkább úgy tekintünk rá, mint a Skype-terv kiterjesztésére, amely video- és file-átvitelt is kínál. Ezt viszont a vezetékes hálózat nem tudja. Összefoglalva, nem másról van szó, mint egy átkötő kapocsról a vezetékes és a skype-os rendszer között" - fejtette ki a Skype vezető szakembere az ABC News oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • mcganyol #10
  akit érdekel az ip telefónia kis hazánkban az a neophone.hu-n tájélozódhat. Tudtommal másutt nem lehet előfizetni. Ha tévedek akkor töröljétek a kommentet, nincs ingyenreklám :)
 • remark #9
  A Skype percdija:
  Hungary: € 0.028
  Hungary - Mobile: € 0.204
 • peba #8
  És olyankor mi van amikor vacak a voip vonal minősége? Mert van amikor iszonyatosan rossz :-/
 • pTk #7
  Magyarul, ha vezetékesen akarsz telefonálni, akkor az előfizetésed szerint telefonálsz, ha meg skypeal akkor meg net kell hozzá.

  Azt viszont nemtudom hogy lehet-e még, lehetett-e a skypeal vezetékes számokat hivni (neten kersztül), és hogy az mennyibe kerül.
 • pepe003 #6
  "A Philips VOIP841 azonban a hagyományos telefonos fali aljzatra, illetve az otthoni szélessávú eléréshez kapcsolódik"
  Végigolvastad?
 • Szami #5
  Ha valakinek van erről több infója és ért is hozzá:
  Analóg vonalon hogy használja a Skype-ot?
  Esetleg betárcsázza és folyamatosan számlázza az adott percdíjakkal a netet?
  Köszi
 • Szefmester #4
  és mibe kerül vele felhívni egy hagyományos vezetékes vagy mobil számot?
 • juhand #3
  Nem olyan vészes az ár a tudáshoz képest. Régebben egy egyszerű Panasonic asztali analóg telefon került 14000 Ft-ba, és most is egy analóg rendszertelefont 30000-ért ad a Pana. Szerintem a kínaiak is elkezdenek gyártani ilyen Skype-s cuccokat és 15000 Ft körül már lehet is kapni egyet.
 • Vorpal #2
  csak az a 30.000 Ft s ár ami nem annyira kecsegtető, hogy elsőre rákapjunk a vételre.

  Várni kell a kinai változatra...
 • Feriboy #1
  régebben telefon kellett a nethez, most meg net kell a telefonhoz :) csodálatos körforgás :D