Specker Balázs

Vista-rendelés az Amazonról

Az Amazon.com január 30-i szállítással elkezdte felvenni az előrendeléseket a Microsoft jövőre megjelenő operációs rendszerére. A kínálatban a Vista több verziója is megtalálható.

Az online kereskedőház ajánlata egy nappal azután került a figyelem középpontjába, hogy a Vista árazási információi kiszivárogtak a redmondi szoftveróriás kanadai weboldaláról. A közölt információk szerint a Vista Home Basic változata az XP Home-mal azonos áron, 233 dollárért kerülne forgalomba. Az Amazonon a Home Basicet 199, míg a Ultimate-et 399 dollárért lehet megrendelni. A Microsoft jelenleg még nem erősítette meg egyik árlistát sem, az online bolt azonban állítja, az árazás pontos.


"Nem vagyok benne biztos, hogy ez az ajánlat hivatalos. Egy előrendelés elindítása még nem árul el sokat a szállítás pontos dátumáról, habár ez még igencsak korainak mondható egy januárra tervezett termék esetében" - vélekedik a helyzetről Michael Silever, a Gartner piackutató cég elemzője a Sci-Tech Today oldalán.

Silver szerint a legtöbben az XP-ről való frissítés lehetőségével élnek majd. Az Amazon a Vista Home Basic frissítést 99,95 dollárért, a Vista Premiumét 159 dollárért kínálja, míg a csúcsváltozatnak tekinthető Vista Ultimate-re való átállás rajtuk keresztül 259 dollárba kerül majd. "A frissítések árait elnézve úgy tűnik, hogy a Microsoft azt szeretné, ha a felhasználók azért a 60 dollárért a Home Basic helyett a Premium verziót vásárolnák meg" - tette hozzá Silver.

A Vista eredetileg az idei karácsonyi szezon előtt startolt volna, ám később megjelenését a következő évre halasztották. Júniusban Bill Gates úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem biztos még a szállítás pontos ideje.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kindle #33
    Itt egy kis útmutató azoknak, akik szívesen rendelnének külföldről.
  • dcyrax #32
  • Indigo #31
    "Southern Wesleyan University" :P

    De hanem, akkor a másik. És milyen igaz :/
  • scnad #30
    [URL=http://rovidites.hu/]Keress rá a "SWU" rövidítésre.[/URL]
  • dcyrax #29
    Én a vistát részesítem előnben !
  • pTk #28
  • NEXUS6 #27
    Bocsesz én csak tanulmányokat folytatok:

    Szociálpszichológiai szempontból nézve egy nagyon érdekes jelenséggel kerültünk szembe: a társadalom azon rétege, amely erős vonzódást mutat a műszaki/technológiai dolgok felé, valamint nyiltan felvállalja az ilyen beállítódással kapcsolatos az átlagnál magasabb szintű, esetenként kórosnak is tekínthető racionalitást, bizonyos témákkal kapcsolatban irracionális megnyilvánulásra képes.

    Ennek a fajta jelenségnek egyik megnyilvánulása a racionalizálás - irracionális, nem oksági összefüggésben levő jelenségek mögötti logikai kapcsolatok keresése - ugyan minden emberre jellemző, viszont a fennt említett technofil réteg ilyen fajta viselkedése egyfajta emblematikus sajátossággal bír.

    A jelenleg vizsgált jelenség: az adott személyektől távolálló csoportoknak és más személyeknek az adott személy által történő referencia személyiségként való kezelése.
    Erre jó, bár kicsit szélsőséges példák a különböző sztárkultuszok, az amerika mánia, japán mánia, különböző zenekarokhoz, sportolókhoz való kötődés stb. (jelen esetben pedig a májkroszopsz mánia;) Ilyenkor az egyén a referencia csoporttal kapcsolatban a média által közvetített sztereotíp, és alacsony valóságtartalmú információk alapján, és azokra reagálva minden alkalmat megragad hogy kinyílvánítsa a csoporthoz való kötődését, amely egyáltalán nem fizikai, nem valós, hanem csak az ő ideáiban létezik.

    Mivel az ilyen kapcsolat fenntartása rengeteg energiát emészt fel az egyéntől, soxor képtelen arra, hogy más dolgokhoz normális viszonyt alakítson ki, a külvilágtól a kapcsolat megkérdőjelezésére vonatkozó minden próbálkozásra pedig soxor aggresszív módon reagál.

    Már van is egy két tengerimalacom;)))
  • silanor #26
    Viszont nekem sohase sikerult az amazon-on software-t rendelni Mo-ra. Ugyhogy gondolom ezt se lehet :(
  • mogyi925 #25
    Igazad van, túl naiv vagyok. Azt hittem, ez egy komolyabb hírportál. Ha nem, hát nem.

    Akkor ezt a Tudományos Hírmagazint is csak annyira kellene komolyan venni, mint akármelyik magazint?

    Régen meg voltam győződve, hogy a pcforum.hu hírei is érdekesek és színvonalasak, de arról már rég letettem.

    Sajnálom, akik nem tudnak különbséget tenni a kritika és a fikázás között, bizonyára valamelyik tevékenységet túl sűrűn űzték az óvodában, ezért reflexből rá gondolnak. Akinek nem inge, ne vegye magára.
  • BiroAndras #24
    Akit nem érdekelnek az ilyne hírek, azok ne olvassák el, és ne szóljanak hozzá. Az újságot a látogatottság érdekli, és ebbe a fikázók is beletartoznak. Szóval, ha egy témára biztosan ugrik a sok fikázó (és ellen fikázó), akkor arról sokat fognak írni.