MTI

TVnet - 100 milliós beruházással kísérleti internet tv

A TVnet Kft. 100 millió forint beruházással, kísérleti jelleggel megkezdte internetes televíziós (IP TV) szolgáltatását a fővárosban - közölte a társaság az MTI-vel.

A tesztelés 100 végponton, 25 csatornával indult: a november közepéig tartó próbaidőszak alatt lehetőség van az IP TV technológia nyújtotta lehetőségek kipróbálására, így például a videotéka, a zenetár, az elektronikus műsorújság használatára.

Az IP TV lehetővé teszi a time shifting szolgáltatást is. Segítségével 24 órán belül, külön rögzítő eszközök nélkül, bármikor visszanézhető és bármilyen időpontra visszaléptethető a tárolt műsor. A TVnet minden felhasználó számára 5 órányi tárhelyet ad, amelyre tetszőlegesen lehet korlátlanul visszanézhető tévéműsorokat rögzíteni. A publikus szolgáltatás várhatóan decemberben indul Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban.

Az úgynevezett triple play, tehát a televíziót, a telefont és az internetet is magába szolgáltatáshoz az eszközöket az Allied Telesyn magyarországi képviselete szállította. Az IP televíziózás alapja a szélessávú internet-hozzáférés. Lengyel Tibor, a TVnet Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a szolgáltatás decemberi indításig már nem kellenek újabb nagy beruházások. Hozzátette: decemberhez egy évre 4-10 ezer IP TV előfizetőre számítanak.

A TVnet Kft.-t 1994 októberében alapították kábeltelevíziós hálózaton keresztüli adatátviteli szolgáltatások nyújtására. A társaság az elmúlt időszakban megháromszorozta, s az elmúlt év végére 15 000-re növelte előfizetőinek számát. Árbevételét 2005-ben megduplázta, nettó több mint 1 milliárd forintra bővítette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cSuwwi #3
    Magyarán felejtsd el, vagy költözz pestre
  • shabba #2
    A hurokátengedéses szolgáltatók máshogy gondolkodnak, ők a legkisebb költségek mellett akarnak az előfizetők pénzéhez jutni, mert így érketik el a legnagyobb hasznot. Legkisebb költséggel hálózatot kialakítani pedig Bp.-en lehet. Ezen kívül a piac is ott a legnagyobb,legkoncentráltabb és legfizetőképesebb így előfizetőt(az ő szemükben bevételt) is itt a leg1xűbb szerezni. Sajnos így működik a piac, először mindenki oda megy ahol a legnagyobb pénzek vannak és a költségek a legalacsonyabbak.
  • Chriss745 #1
    De miért minden Pesten? Ezt a vízfejűséget!

    Halló, nem Pesti vagyok, és alig várom, hogy odaadjam a pénzem egy hurokátengedésért!

    IPTV nem érdekel, DigiTV rulez!