Napi Online

Még ősszel sem fizet a Magyar Telekom

Pénteken háromszázalékos csökkenést is mutatott a Magyar Telekom-részvények árfolyama, miután kiderült, a társaság csak október 9-ére tűzte ki azt a rendkívüli közgyűlést, amelyen a részvényesek tájékoztatást kaphatnak a cégnél folyó vizsgálatok állásáról.

A befektetők már rögtön a közgyűlés elején csillapíthatják kíváncsiságukat és meghallgathatják a beszámolót a társaság aktuális helyzetéről. A napirenden szerepel alapszabály-változtatás is, minden bizonnyal a gazdasági társaságokra vonatkozó törvény változásait kell az alapszabályba átvezetni. Több személyi kérdés is terítékre kerül, például új igazgatósági és fb-tag választása, visszahívásról viszont nincsen szó. Módosítanák a felügyelőbizottság ügyrendjét és új tagokat választanának a társaságnál működő ellenőrző bizottságba. (Azt csak remélni lehet, hogy ez már a jövőre vonatkozó óvintézkedés és nem a jelenlegi üggyel kapcsolatban választanak októberben új felügyelőket.)

Paradox módon a montenegrói leányvállalatnál folyó vizsgálatnak - a bizalomvesztés nehezen becsülhető mértékű negatív hatása mellett - pozitív következménye is lehet. A rendes közgyűlés összehívása után ugyanis alaposan felértékelődhetnek a Magyar Telekom részvényei, amennyiben a két osztalékfizetés olyan közel kerül egymáshoz, hogy az extrahozamra vadászó befektetők rávetik magukat a papírra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!