Specker Balázs

McAfee-veterán a Microsoftnál

Felröppent a hír, miszerint Vincent Gullotto antivírus guru csatlakozik a biztonsági piacon újoncnak számító Microsofthoz.

A szoftveróriás egyik képviselője a héten arról számolt be, hogy a McAfee antivírus "rohamcsapatának" számító AVERT (Antivirus and Vulnerability Emergency Response Team) egykori vezetője lesz a redmondi cég biztonsági kutató és akciócsoportjának (Security Research & Response Group) vezérigazgatója. "A Microsoft üdvözli Vincent Gullottót soraiban. Nagy várakozással tekintünk a vele való közös munkára" - fogalmazott a vállalat alkalmi szóvivője a CNet oldalán. A Microsoft további részleteket nem közölt a biztonsági szakember alkalmazásával kapcsolatban.

Gullotto - aki az új állásért, ezúttal a Symantectől távozott - az antivírus szintér egyik legnagyobb szaktekintélyének számít - írja a SearchSecurity. Korábban a McAfee utazó nagyköveteként képviselte a vírusirtó cég érdekeit szerte a nagyvilágban. Kinevezése vélhetően sokak bizalmát megszerzi majd a Microsoft antivírus törekvéseihez. A cég első - Windows Live OneCare nevet viselő - vírusirtó termékét májusban bocsátották az otthoni felhasználók rendelkezésére, jelenleg pedig a Forefront Client Security - vállalatoknak szóló - biztonsági csomagját készítik elő.

"Gullotto jó fogás a Microsoft számára. Alátámasztja a Microsoft üzleti hitelességét a piacon, és jelzi, készek a játszma megnyerésére" - értékelte a fejleményeket Andrew Jaquith, a Yankee Group elemzője. A szoftvermogul biztonsági kutató és akciócsoportja, a cég Windows operációs rendszerének és más termékeinek biztonsági felvértezésével foglalkozó részlege alá tartozik. A csoport teljesen külön működik a Microsoft-termékekkel kapcsolatos biztonsági esetek felderítésével foglalkozó Microsoft Security Response Centertől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • peetig #3
    Nem is használom őket. Nod32-re esküszöm. Az eddig bevált...
  • droland #2
    Miért? Szerinted a McAfee vagy a Norton jobb? Ugyanmár... 100%-ban terhelő programok, melyek soha nincsenek dobogós helyen.
  • peetig #1
    ms vírusírtó??? én még mindig kételkedek. gates meg egyre gazdagabb...