Berta Sándor

Sony Ericsson K618i: mobil bloggereknek

A bloggolás napjainkra teljesen mindennapos és elfogadott tevékenységgé vált. Ezt a mobiltelefon-gyártók is felismerték és a Sony piacra dobta az első integrált blogszoftvert tartalmazó készülékét.

A Sony Ericsson K618i beépített 2 megapixeles digitális kamerájához 2,5-szeres digitális nagyítás társul és akár filmeket is rögzíthetünk vele QCIF formátumban. A készülék azonban egy második digitális kamerával is rendelkezik. Ez az UMTS-technológia segítségével képes VGA felbontású képeket továbbítani, így a K618i akár videotelefonként is használható. A TFT-kijelző maximális felbontása 176 x 220 pixel és legfeljebb 262 144 szín megjelenítésére képes.

A beépített NetFront nevű HTML-böngészőnek köszönhetően az 1,9 colos képernyőn megjeleníthetők weboldalak, fotók, videók, szöveges anyagok és grafikák is, valamint kényelmesen szörfölhetünk a világhálón. A NetFront ezenkívül lehetővé teszi zeneszámok és más fájlok letöltését is a mobiltelefonra. Az USB 2.0-s port mellett van Bluetooth csatlakozási lehetőség is, azonban a készülék infraporttal már nem rendelkezik. Az integrált memória mérete 16 megabájt, a tárolókapacitást jelentősen kibővíthetjük a Memory Stick Micro memóriakártyák segítségével.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A K618i egy az MP3, az AAC és az AAC+ formátumokat támogató zenelejátszóval és egy PC-szinkronizációs és egy azonnali üzenetküldő szoftverrel is büszkélkedhet. Az igazi különlegessége azonban a beépített blogprogram, amellyel nemcsak szövegeket, de fotókat is feltölthetünk online naplónkba.

A 102 x 45,2 x 16,9 mm méretű és 89 gramm súlyú készülék támogatja a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokat, az adatátvitelhez GPRS-technikát használ. Ugyan konkrét adatokat nem közöltek, azonban szakemberek szerint a beszélgetési és a készenléti idő minden bizonnyal megegyezik a K610i értékeivel. Eszerint a K618i esetében a maximális beszélgetési idő GSM-módban 7 óra, UMTS-módban 2,5 óra, míg a készenléti idő mindkét esetben 14,5 nap.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #7
    A leggyengébb része, a kijelzője.. shit. 176x220? LOL
    Ezzel taccsra vágják az összes többi feature-t..
  • Neurotoxin #6
    Blog?Jah ,az k*rvára fontos....
  • lazly #5
    Tudnam miert pont NetFrontot raktak bele? Mar reg kifutott bongeszo, en mindenesetre nem szeretem.
  • Mike at home #4
    engem az érdekelne, hogy a középső gomb a szokásos joystick vagy csak megnyomni lehet?
  • Deniel 18 #3
    Bika jó ez a teló
  • Griphons #2
    Tetszik nekem is, de nemhiszem hogy sokakat vonzana a lehetőség, hogy telóbillentyűzetről blogoljon nyolcbekezdéses írásokat.
    Nekem most is SE telóm van, és szerintem elég jók.
  • insomniac #1
    ennek a blog szoftvernek nem látom értelmét viszont minden más a külső is elég korrekt
    biztos olcsó.