MTI

Sokba kerülhet az internetes naplóírás

Egy Párizsban működő angol vállalat titkárnője blogba foglalta párizsi élményeit, szerelmeit, írt munkatársairól, főnökéről, akit "a régi iskolához" tartozónak minősített.

A titkárnő álnevet használt, nem nevezte néven sem a céget, sem a benne dolgozókat, Nagy sikere volt, a blogot naponta háromezren olvasták. Mégis elbocsátották, mondván, a naplót munkaidőben írta. Az ügy még a munkahelyi konfliktusokat vizsgáló bíróság előtt van, amelynek ebben az évben döntést kell hoznia. A nő rengeteg szolidarizáló üzenetet kap - írta az El País című spanyol napilap.

Angliában az esetnek már voltak precedensei: a Delta Airlines egyik légi kísérőnőjét azért bocsátották el, mert úgy ítélték meg: "illetlen pózokban" állt modellt, ráadásul a társaság egyenruhájában. Hasonló sorsa jutott egy könyvesbolt alkalmazottja is, aki szatirikus blogjában szerepeltette főnökét és ezzel ártott az üzlet jó hírének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PingVVin #1
    Miért nem fogják fel a hülye emberek, hogy szólásszabadság van, és ez azt jelenti, hogy azt mondok/írkálok a blogba, amit csak akarok, viszont utána vállalnom kell a felelőséget azért, amit írtam. Ezért nem anyázhatom le a rendőrt, aki megállít. Aki meg ilyen blogot ír, vessen magára...