Specker Balázs

Virtuális személyazonosítással az online pedofilok ellen

Egy skót vállalat olyan eszközt adhat a szülők kezébe, mellyel jobban védhetik gyermekeiket az online ragadozókkal szemben. A virtuális személyazonosító kártya segítségével egymást azonosíthatják a felhasználók.

A cég úgy tekint termékére, mint a világ első, kifejezetten gyermekeknek szánt online életkor- és személyazonosítójára. Azonban a szolgáltatás csak akkor működik, ha mindkét fél regisztrált NetIDme felhasználó, és a szexuális ragadozókat nem gátolja meg abban, hogy kapcsolatba kerüljenek a gyermekekkel. De legalább a gyermekek megtudhatják, hogy a másik fél valóban az-e, akinek mondja magát.

"Megszünteti az internet adta névtelenséget, és megállítja a pedofilokat abban, hogy magukat gyereknek kiadva férkőzzenek áldozataik bizalmába" - vélekedett Alex Hewitt, a NetIDme ügyvezetője a kanadai National Post oldalán. Hewitt elmondta, hogy akkor kezdett bele a rendszer fejlesztésébe, amikor látta, hogy lánya online ismerőslistájának csak kevesebb, mint egyharmadát képes biztosan beazonosítani.

A szolgáltatás igénybevételének jól megszabott menete van. Miután a gyermekek regisztrálják magukat a cég weboldalán, a szülők hitelkártyájukról kifizetik a szolgáltatás 9,99 fontra rúgó éves díját - írja a Times Online. Ezt követően a vállalat levélben küldi el a jelentkezési lapot, melyet a gyereknek és a szülőnek is ki kell kitöltenie és a háziorvosnak, vagy egy tanárnak aláírnia. Amikor a regisztrált felhasználók ismeretlenekkel akadnak össze egy csetszobában vagy egy közösségi oldalon, könnyen lenyomozhatják egymást. Csupán a másik NetIDme-s becenevére lesz szükségük, majd be kell jelentkezniük a cég honlapjára, ahol megtekinthetik egymás vezetéknevét, nemét, életkorát és tartózkodási helyét.

A NetIDme tegnap az Egyesült Királyságra, Ausztráliára, Kanadára, valamint az USA-ra is kiterjesztette szolgáltatását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #11
    Jaja, jó biznisz, csak csurogjon a jó kis latinum :).

    Kijátszani könnyű, jönnek majd a tanárbácsinak meg háziorvosnak látszó emberek. Háziorvost mondjuk egyszerűbb leellenőrizni, őket jobban nyilvántarják, de xy falusi kisiskola tornatára már lehet valaki papiron, nem? Gondolom megnézik, létezik-e az iskola, szúrópróbaszerűen felhív regisztrált igazgatót, ő vagy hitelesíti a tranzakciót, vagy nem, de ennyi. :)
  • Mike #10
    persze mert a perverz arc majd az igazat irja be
    vagy neki is kell tanárbácsitól, vagy szülőtől, esetleg püspökétől igazolás?

    a legtöbb pedo jellegü cselekmény egyébként sem interneten hanem családon belül következik be
    vhol olvastam is ezzel kapcsolatos statisztikát, USA-ban vmi 100 ezer eset van egy évben, ebből asszem olyan 20-30 netes, annak is a fele rendőr, aki magát gyereknek adta ki
    szal ennyi energiával nem szabad tengerben fürödni, mert megesz a cápa, persze riogatni mindenkit lehet ezzel, USA-ban el is érték, hogy a gyerekek rettegve szaladnak be a házba, ha az utcába befordul egy autó, de akár mondhatnám az Népszavás fotós esetét (nudista strandon is biztos mind pedo, ezt a baromságot)
  • Mike #9
    mit ki nem találnak egyesek hogy a pedofil bizniszen legálisan keressenek
  • fawcet #8
    Pederasztákról ki kell rakni egy szégyenlistát, majd
    levadássza valaki őket.
  • NEXUS6 #7
    Na meg a másik oldalról se lesz nagy keletje. 2 tini összetalálkozik a cseten és miután jólbeazonosították egymást megbeszélik a holnapi házifeldatot föciből?
    Izgi! Bár szerintem a pedók nem az ilyen karakterű gyerköcökre hajtanak.

    Azért a netnek nagy vonzereje, hogy jön a kiscsaj és kiadja magát egy kiélt 20-asnak, miközben még barátja sem volt. Mekkora bukta szegénynek amikor jól beazonosítja valaki.
    Jobb az ilyen égőt elkerülni, és nem is regisztrálni.
    A 10 font az meg jó lesz fagyira.
  • Robifuck #6
    1.ez hülyeség
    2.ki az a birka aki regisztrál?
    3.ugy is lesznek kamu regesek
    4.duke-nak igaza van mert akkor forditva is elsülhet a cucc(és akkor jön a cukros bácsi)
  • duke #5
    "Nade akkor a perverz arc is megtudja a gyerek lakcímét nevét adatait , miért is jó az ?"
    Talan pont ez a legnagyobb haszna.Most kepzeld el szegenyeket,ha mondjuk ket pedofil osszetalalkozik a neten es mind a ketto gyereknek adja ki magat.Majd megbeszelnek egy talalkozot,mekkora pofara eses mikor ket 30 eves faszi talalkozik a jatszoteren.Vegre valami hasznos elore mutato kezdemenyezes,ami segithet ezeknek az embereknek.
  • voodoothursday #4
    "Csupán a másik NetIDme-s becenevére lesz szükségük, majd be kell jelentkezniük a cég honlapjára, ahol megtekinthetik egymás vezetéknevét, nemét, életkorát és tartózkodási helyét."

    Nade akkor a perverz arc is megtudja a gyerek lakcímét nevét adatait , miért is jó az ?
  • karcsi #3
    naty jovo elot al esza szolkaltadas enpeltaul szifesen elatoma aszonosidomat 40 fonter barmejig ertekloto petofilnag 50fonter elatoma oztajtarzsamatis a katit 113 fonter haviberletet atok ki a katira ois joljar mer kabbelole 20at mek nemis unadkoszik
  • raingun #2
    Persze,nem is az a cél hanem az hogy lehúzzák a megint az embert!

    És persze biztos kijátszható, szóval megint csak a pénzt dobja ki az ember.

    Amúgy nem értem mi a francnak kell a pedogilokat "online ragadozónak" hívni, abszolút primitívség...