MTI

Nőtt a Verizon bevétele

A Verizon Communications bejelentette, második negyedéves bevételei a vezeték nélküli üzletág erőteljes növekedésének köszönhetően 26 százalékkal emelkedtek, bár a cég eredménye - elsősorban az MCI felvásárlása kapcsán felmerült - költségek miatt némileg csökkent.

A Verizon adózott eredménye 1,6 milliárd dollár, részvényenként 55 cent lett; tavaly 2,1 milliárd dollár, illetve 75 cent volt - az MCI eredménye nélkül, de beszámítva a Hawaii szigeten végzett tevékenység eladásából befolyt bevételeket. A társaság bevételei a tavalyi 18,1 milliárd dollárról 22,7 milliárd dollárra nőttek. A rendkívüli tételek nélkül a Verizon részvényenként 64 centet nyert; az elemzők 22,82 milliárd dolláros forgalom mellett 62 cent eredményt vártak. A legtöbb telekommunikációs vállalathoz hasonlóan a Verizon is egyre inkább függ a vezeték nélküli és az internetes szolgáltatásoktól, hiszen egyre több vásárló fordul a mobil- és a kábelszolgáltatók által nyújtott telefon-szolgáltatások felé.

A VerizonWireless, a Verizon vezeték nélküli szolgáltatást nyújtó közös vállalata, melyben a Vodafone Group Plc. is jelen van, még júliusban jelentette be, hogy vásárlóinak száma a második negyedévben 1,8 millióval növekedett. A Verizon Wireless forgalma 18 százalékkal lett magasabb, mint egy évvel korábban volt, értéke 9,3 milliárd dollárt tett ki.

A Verizon, amely egyébként januárban az MCI távolsági telefonszolgáltatót is megvásárolta, tervei szerint a Vodafone tulajdonrészének megvásárlásával meg akarja szerezni a Verizon Wireless teljes irányítását. A Verizon kiterjeszteni készül a "FiOS" száloptikai hálózatot is, amely nagysebességű internet- és videószolgáltatásokat kínál a vásárlóknak. A befektetők ennek a beruházásnak a költségeit illetően kissé aggodalmasak, ez magyarázza, hogy a Verizon árfolyama - az utóbbi néhány hónap javulásának ellenére is - jelenleg 1,2 százalékkal alacsonyabb, mint egy esztendeje volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!