MTI

Sony: nyereség a síkképernyős tévéken

A világ második számú szórakoztatóelektronikai gyártója, a japán Sony csütörtökön 32,29 milliárd jenes adózott eredményt jelentett az üzleti éve júniussal zárult első negyedéről. Az elemzők 18 milliárdot vártak csak.

Egy évvel korábban 7,26 milliárdos vesztesége volt adó után. A fordulatot a síkképernyős tévék, a személyi számítógépek és a digitális kamerák gyorsan növekvő értékesítésének és a kedvező valutaárfolyamoknak tulajdonították. Az előző üzleti év utolsó negyedében a csoport még a veszteségét növelte, habár az egész évet sikerült többlettel zárni.

A júniussal zárult negyedévben az üzemi eredmény 27,05 milliárd jen volt az egy évvel korábbi, 6,58 milliárdos hiány helyett. A bevétel, 1,744 billió jen, 11,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi 1,568 billiót, az elektronikus cikkek értékesítése 14 százalékkal nőtt. A játékrészleg veszteséges maradt a fejlesztési költségek miatt, csakúgy, mint a filmipari részleg.

Egész évre körülbelül 30 százalékkal növelték a vállalati előrejelzést: most 130 milliárd jenes adózott eredményre és 8,23 billió jenes forgalomra számítanak a cégnél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!