Berta Sándor

IT-menedzserek bikiniben

Az informatikai menedzsereket általában csak a munkájuknak élő szakemberekként írják le. Ráadásul még mindig kevés nő dolgozik ezen a területen, ami sok fiatal lányt elriaszt attól, hogy a magas jövedelmek ellenére ezt a pályát válassza.

Ezt a folyamatot akarja megfordítani egy ausztrál informatikai vállalkozó, Sonja Bernhardt aki úgy döntött, ideje, hogy az emberek más szemmel tekintsenek az IT-menedzserekre. A vállalkozó kedvű nő egy olyan weboldalt, illetve naptárat hoz létre, amin az informatikai szakemberként dolgozó nők új oldalukról, bikiniben mutatkoznak be.

A hétköznapokban Sonja Bernhardt egy informatikai szolgáltatásközpontot vezet, ahol több mint 40 különböző irodával tart kapcsolatot és közel 800 szerződéses partnere van. Mielőtt a mostani vezető beosztásába került, dolgozott Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban is. Most azonban megváltozhat az élete, mivel augusztusban jelenik meg a Screen Goddess nevű naptárban, amelyben Sonja és kolléganői bikiniben vagy éppen meztelenül lesznek láthatók.


S hogy mi a célja ezzel az akcióval? Nos, semmiképpen sem a magamutogatás, sokkal inkább azt szeretné elérni, hogy a fiatal lányok kedvet kapjanak az informatikai szakmához. Sokan azt hiszik ugyanis, hogy az IT-iparban csupa savanyú, életunt nő dolgozik. Ehelyett az az igazság, hogy az informatikai menedzserek ugyanolyan attraktívak lehetnek, mint a más üzletágakban dolgozó társaik, ráadásul ugyanúgy dolgozhatnak felelősségteljes beosztásban is.

A naptárból befolyó bevételt olyan cégek kapják, amelyek a nők minél nagyobb számban történő informatikai foglalkoztatását akarják elérni. A kiadványon, illetve a fotókon azonban nemcsak az illető nő lesz látható, hanem neve, életútja, karrierjének fontosabb állomásai és jelenlegi beosztása is. Az informatikában dolgozó nők a legkülönbözőbb korúak, a világ számos országából származnak és különféle területeken dolgoznak. Az egyik képen például egy anya és gyermeke láthatók, amivel arra akartak utalni, hogy egy IT-menedzser egyszerre lehet sikeres a munkájában, valamint boldog feleség és családanya.


Sonja Bernhardt - akit egyébként a világ ötven legbefolyásosabb informatikai üzletasszonya között tartanak számon - azt reméli, hogy a naptárból akár 100 000 példányt is el tudnak majd adni, illetve több ezer darabot töltenek majd le a kíváncsi felhasználók a világhálóról. S hogy a különleges akció sikerre számíthat, azt jól bizonyítja, hogy a hivatalos weboldal, ahol a naptárakat meg lehet majd rendelni már többször is elérhetetlenné vált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • junior117 #52
    "IT-menedzserek bikiniben" szerintem nélkül sokkal nagyobb sikerük lenne.
  • dondore #51
    Ada Byron
    Tanulj tino;)
  • Indigo #50
    Ja, és a mondanivalóval pedig egyetértek, hogy érdeklődés kérdése csak.
  • Indigo #49
    Csak annyit fűznék hozzá, hogy itt Debrecenben minden utcasarkon van egy számtechbolt, de az eladók azok ELADÓK, nem informatikusok, úgyhogy nem kell tőlük sokat várni. Nekik az a dolguk, hogy ha kérsz valamit azt kirakja az asztalra, és te fizetsz. A szakértelem általában igen kevés náluk.
  • pepe003 #48
    Nem vagyok előítéletes, szerintem van a nők között is olyan aki ért az IT-hez. Csak az a gond, hogy nem mindig ezek kerülnek be a munkahelyekre
  • waterman #47
    a barátnőm info-tanár német szakos. olyan szorgalmas, hogy néha pironkodva nézek rá, hogy hogy van ennyi energiája. ha valamit nem ért, akkor megkérdezi,, utánaolvas. aztán meg tök jó dolgokat programozik össze magától. csinált saját honlapot, írt tök jó kis progikat, plusz a gépét is maga rakta össze nyers alkatrészeiből. úh szerintem igenis jöhetnek az informatikába nők is és egyáltalán nem attól függ, hogy mekkora kocka valaki, hogy kívül vagy belül hordja az ivarszerveit.
    más: mennyire informatikus az a számtechboltos aki nem tudja mi az az ext3-as filerendszer. (és nem az, hogy hozza helyre, hanem hogy ugyan hogy kerülhet az egy winchesterre?..) pasi volt. --> érdeklődés kérdése csak minden.
  • BiroAndras #46
    "És amúgy megsúgom, hogy csak a kezdők ülnek napi 10 órát a gép előtt. A vérprofiknak 9 is elég"

    Kivéve, ha olyan helyen dolgozol, ahol mindíg extrém szoros határidők vannak, és hegyekben állnak a "valamikor ezt is meg kéne csinálni" munkák. Ilyen esetben a vérprofik nem 10 hanem 12 vagy még több órát dolgoznak, mert jobban bírják és jobban motiváltak, mint a kezdők, sürgős munka meg mindíg van.
  • asdasd22 #45
    nick: mindenhezhozzáfüznivalómvan
    :D
  • PíszLávJuniti #44
    Nem lenne rossz, de szeparálódás ígyis úgyis lesz. Ahogyan kevesebb autószerelő nő van, és több óvó(nő)...
    Ami nem megy, azt kár erőltetni
  • Indigo #43
    Illetve bocs, ismerek egy másik nőt, aki orvosi rendszereket tervez. De ős is csak a kivételt erősítő szabály.
    Azért csak hajrá csajok, nem ám megsértődni! Bizonyítsatok! És mi leszünk a legboldogabbak, ha csinos bikinis csajokkal dolgozhatunk együtt