Berta Sándor

Alakul az eBay és a Skype összekapcsolása

Az eBay árverési portál megpróbálja felmérni, hogyan használhatná fel a Skype-ot az eladók és a potenciális vevők közötti kommunikációra. A vásárlók ingyenesen információkhoz juthatnak majd az eladóktól az egyes termékekkel kapcsolatban.

Új készülékkel bővül a jövőben a Skype telefonok tábora és az eBay az éves fejlesztői konferenciáján újabb részleteket árult el a Skype Me-szolgáltatásról is. Mint ismeretes, a Skype Me-t Bill Cobb, a kereskedőoldal észak-amerikai régiójáért felelős elnöke jelentette be. A hírek szerint júliustól a vállalat elindítja kísérleti programját Nagy-Britanniában, ám ennek során a Skype Me feliratú gombok csak egyes termékcsoportokba tartozó árucikkekhez lesznek elérhetők. Ilyenek lesznek például a művészeti és az antik tárgyak, a bélyegek, az érmék, az üveg- és porcelánáruk, a hangszerek, valamint az audio- és a HiFi-eszközök.

Az eBay vezetőinek azért esett a választásuk pont Nagy-Britanniára, mert az előzetes felmérések szerint itt a legfogékonyabbak az emberek az újításra és igénylik is az új kommunikációs lehetőségeket. "Azt reméljük, hogy a szolgáltatásnak köszönhetően erősödni fog a felhasználókban a közösséghez tartozás érzése" - nyilatkozta Dan Wilson, az eBay.co.uk oldal menedzsere. Az oldalnak egyébként 15 millió rendszeres ügyfele van.

Ezzel párhuzamosan érdekes készüléket jelentett be a VoIP-piacon 2003 óta jelen lévő M-Plat Technology kínai cég. A FlashPhone F4K ötvözi a Skype-telefont, az USB-kulcsot és még Bluetooth-portja is van. Külsőre a 7,7 x 2,6 x 1,2 cm méretű és 40 gramm súlyú új termék teljesen hasonlít az iPod Shuffle-re, azonban MP3-as fájlokat biztosan nem tudunk meghallgatni vele. 512 MB flash-memóriájának segítségével azonban alkalmas bármilyen VoIP-szoftver (Skype, Google Talk stb.) tárolására és futtatására és még integrált hangkártyával is rendelkezik.

Az audioadatok feldolgozásában beépített 16 bites digitális-analóg átalakító segít, ez látja el adatokkal a 32 bites digitális jelprocesszort. Természetesen a gyártó az eszközhöz mellékel egy mikrofonos fejhallgatót is.

A FlashPhone F4K-hoz tízméteres körzetben egyszerre akár hét Bluetooth-kompatibilis eszközt is csatlakoztathatunk. A készülék 128 MB-os tárolókapacitású verziója 31,50, a 256 MB-os változata 43,50, míg az 512 MB-os verziója 55,50 euróba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!