Gyurkity Péter

Száz céget vonnak be az AMD-Intel perbe

Miközben mindkét processzorgyártó fokozottabban vonja be magát az árversenybe, a köztük zajló bírósági pert sem hanyagolják el: több mint száz céget vonnak be tanúként a vitába, igyekezvén alátámasztani állításukat.

A sort az AMD kezdte, mégpedig 32 vállalat bevonásával, amelynek célja az állítólagos bizonyítékok megőrzése és felhasználása a perben. Riválisa sem maradt tétlen, és rögtön 70 cég tanúskodására számít, köztük olyan társulásokra, amelyeket az AMD tavaly már szintén meghívott. A nagyobbik gyártó továbbra is tartja magát azon állításhoz, miszerint nem követtek el semmi törvénybe ütközőt.

Emlékeztetőül: a két rivális már egy teljes éve perben áll, amely a Intel állítólagos versenyellenes magatartása miatt indult. Az AMD ugyanis azzal vádolta meg vetélytársát, hogy tisztességtelen eszközzel igyekezett rávenni az ágazatban érdekelt gyártókat termékei mellőzésére, és kedvezményeket helyezett kilátásba, amennyiben azok kizárólag Intel chipekre támaszkodnak. Az ártatlanságához ragaszkodó chipóriás legutóbb a per leszűkítését kérte, igyekezvén mellőzni a perből a külföldi tevékenységeket. Ezen kérésüket azzal indokolták, hogy az amerikai bíróság nem járhat el európai és ázsiai ügyekben.

A csatlakozók között nem kisebb neveket találunk, mint a Wal-Mart és az LG, amelyek valamilyen szempontból mind érintettek lehetnek a két gyártó lépéseiben. Nem meglepő hogy az AMD továbbra is azt reméli, bebizonyíthatja az Intel bűnösségét, mégpedig az egyes cégeknél található dokumentumok segítségével. Az Intel hasonló célokkal igyekszik "támogatókat" találni mivel ragaszkodik azon korábbi állításához, hogy mindvégig tiszta lapokkal játszottak.

A per tehát folytatódik, egyelőre kevés reménnyel a végső döntésre. Azt nem tudni, hogy mennyi ideig tart a bizonyítékok gyűjtése, és mikor kezdődhet meg a vita lezárása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #6
    Fuh! Nah, tiszta szerencse, hogy jottel es megvilagitottal minden olyat amely eddig rejtve maradt a szem elott :) Tobb szaz millios per koltsegtol, es tobb ezer ora munkatol mentettel meg tobb tucat ugyvedet es a birosag alkalmazottait.

    neevous for prez!

  • Morden23 #5
    Ez igaz:)

    De nagyjából ilyesmi a recept (nyilván nem lehet ide leírni az összes létező egyezményt, nemzetközi megállapodást, maga a nemzetközi jog is egy kusza dolog, arról nem is beszélve, hogy közel sem vagyok profi a témában).
  • Mista #4
    Ez azert nem ilyen egyszeru es nem is mindig van igy:)
  • Morden23 #3
    Amúgy jól látod a helyzetet. Ha a görög túrista hülyére veri a maláj átutazót, akkor az USA hatóság fogja elővenni őket, de az ügy a görög és maláj követségeken folytatódik. Magyarán onnantól fogva, hogy az USA police elkapta a delikvenst (esetünkben a görögöt), ő ki is száll a buliból, és a görög-maláj komák fognak beszélgetni.
  • k0zi #2
    "Az ártatlanságához ragaszkodó chipóriás legutóbb a per leszűkítését kérte, igyekezvén mellőzni a perből a külföldi tevékenységeket. Ezen kérésüket azzal indokolták, hogy az amerikai bíróság nem járhat el európai és ázsiai ügyekben."
    Szóval, ha amerikában egy görög túrista halálra ver mondjuk egy maláj átutazót akkor az nemzetközi ügy és nem az USA-ra tartozik? :) Mert szerintem ha az Intel mint amerikai cég a világ bármely pontján lévő cégeket fizet le, attól még áll a dolog, hogy nem volt tisztességes :)
  • neevous #1
    "Az ártatlanságához ragaszkodó chipóriás legutóbb a per leszűkítését kérte, igyekezvén mellőzni a perből a külföldi tevékenységeket."
    Ha tényleg ártatlanok lennének és nem lenne semmi félnivalójuk, akkor nem kérnék ezt:)