SG.hu

Oracle negyedik negyedéves eredmények

Az új alkalmazás-licencekből származó bevételek 83%-kal nőttek, az új adatbázis- és köztesszoftver-licencek esetében pedig 18%-os bevételnövekedés volt tapasztalható a negyedévben.

Az Oracle bejelentette, hogy 2006-os negyedik üzleti negyedévének GAAP szerint számított, egy részvényre jutó eredménye 0,24 amerikai dollár lett, ami 24%-kal magasabb, mint az elmúlt év azonos negyedévében. A negyedik negyedév GAAP szerint számított árbevétele 25%-kal, 4,9 milliárd dollárra bővült, míg a GAAP szerinti nettó nyereség 27%-os emelkedés mellett 1,3 milliárd dollárt eredményezett.

A GAAP szerint számított szoftverértékesítési bevételek 28%-kal emelkedtek, és ezzel elérték a kerek 4 milliárd dollárt, míg a GAAP szerint számított új adatbázis- és köztesszoftver-licencek árbevétele 18%-kal, az új alkalmazáslicenceké pedig 83%-kal nőtt. A szolgáltatások GAAP szerinti árbevétele 857 millió USD volt, ami 13%-os emelkedést mutat az előző év azonos negyedévéhez képest.

"A 2006-os pénzügyi év negyedik negyedévére és egészére vonatkozóan egyaránt rekordbevételekről és eredményről számoltunk be" – mondta Safra Catz, az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója, majd így folytatta: "Két év alatt a nem GAAP szerint számított egy részvényre jutó eredményünk 56%-kal emelkedett. Ez jóval az előzetesen célként kitűzött 20%-os átlagos éves növekedési ütem felett van."

"Az Oracle adatbázis- és köztesszoftver-üzletágainak értékesítési adatai 18%-kal növekedtek a negyedév, és 9%-kal a teljes év során" – nyilatkozta Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója. "Cégünk az adatbázispiac egészénél jobb eredményt produkált, mivel részesedésünket versenytársaink terhére tudtuk növelni. A Gartner és az IDC legutóbbi jelentései megerősítik, hogy az Oracle növelte előnyét az IBM második helyen álló adatbázis-kezelőjével, a DB2-vel szemben, mivel egyre több vállalat helyezi át alkalmazásait a nagygépekről az Oracle Database számítóhálós rendszereire."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • concrete #1
    mivel kötelező egy ilyen jellegű cégnek hogy hivatalosan közzé tegye a féléves/éves/percnyi eredményeit valamilyen folyóiratban, és minthogy ezt nem önszántából teszi az SG, ezért ez egy FIZETETT HIRDETÉS?
    csak soha senki nem olvassa el.