Napi Online

A bankok tiltják az online sportfogadást

Zajlik a futball-világbajnokság, s tart a fogadóirodák nagyüzeme is, és jól megy az internetes sportfogadó portáloknak. Azonban az online irodáknál nem fizethetünk minden magyar bankkártyával.

Bár arról nincsenek pontos információk, hogy összesen hány magyar fogadó regisztrálta magát a világbajnokságra kihegyezett bónuszakciók kapcsán, ám tény, hogy a két legnagyobb európai online fogadóiroda, a Betandwin és a Sportingbet már magyar oldalakat üzemeltet, s hirdetéseikkel is bőven találkozunk. A magyar ügyfél ugyanakkor nincs könnyű helyzetben, ugyanis az általánosan elterjedt bankkártyás fizetés hazánk irányából jelentősen korlátozott.

A Sportingbet honlapja szerint számos hazai bank (Inter-Európa Bank, Citibank, K&H Bank, MKB Bank, Takarékbank és a hozzá tartozó takarékszövetkezetek) kártyáit nem lehet felhasználni internetes fogadásra az oldalon. Hasonlóak a tapasztalatok a Betandwin esetében, igaz, ezen az oldalon nincs jelzés arra nézve, hogy van-e pénzintézet, amelynek kártyái nem használhatóak, ám lapunk információi szerint hasonló a banki kör, amelynek - elvben internetes vásárlásra alkalmas - plasztikjai nem használhatóak online sportfogadásra.

A lapunknak nyilatkozó szakemberek szerint a tiltás egyértelműen a hazai bankoktól érkezik. Egyes vélemények szerint a lehetőséget letiltó hitelintézetek így "védik" magukat abban a jogi vitában, amely az uniós jog és a magyar szerencsejáték-törvény közötti inkoherencia kapcsán van: elvben Magyarországon tiltott a "külföldről érkező", internetes sportfogadás.

A pénzintézeteknek elvben lehetőségük van az internetes vásárlás teljes tiltására, illetve bizonyos tartalmak (például fizetős szexoldalak) "indexre" tételére. A K&H Bank indoklása szerint az internetes szerencsejáték (internet gambling) típusú tranzakciók esetében igen jelentős a kártyacsalások száma. Hasonlóan fogalmaznak a tiltást szintén elismerő MKB Banknál, kiemelve, hogy a szerencsejátékok internetes oldalakon történő fogadásától a nemzetközi kártyatársaságok az esetleges visszaélések megelőzése miatt óva intik az ügyfeleket. A K&H csak abban az esetben engedélyezi az internet gamblinget, amikor mind a kereskedő, mind a kibocsátó a K&H Bank (on-us felhasználás) - könnyen belátható, ilyenből azért nem sok van.

A lapunk által megkeresett pénzintézetek közül az Inter-Európa Banknál értetlenségüket fejezték ki: ők nem tiltottak le semmilyen internetes vásárlási módot. Mint mondták, ez nem is lenne szerencsés, hiszen a bank piacvezetőnek számít az internetes vásárlás terén, tekintve, hogy saját internetes elfogadói hálózatot üzemeltet.

A világbajnokság kapcsán igencsak megugrott a Szerencsejáték Rt. TippMixből származó forgalma. Somorai László, a társaság szóvivője lapunknak elmondta, hogy az ilyenkor átlagos heti 240-250 millió forintos bevétellel szemben múlt héten mintegy 500 millió forintot kockáztattak a fogadók. Emellett azonban jó néhányuk dörzsölhette a tenyerét is, mivel papírforma-eredmények születtek, s az átlagosnál magasabb volt a kifizetett nyeremény is - tette hozzá a szóvivő. Múlt hétfőn például összesen csaknem 62 millió forintot, míg csütörtökön 60 millió forintot vittek el a szerencsések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Remetix #17
    Nem tudom itthon hogy működik ez, de wikipedia szerint az ilyesminek nem a kártyatulajdonos látná a kárát, hanem aki elfogadta a kártyát:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chargeback
  • Gerygrey #16
    Ha véletlenül elveszted buktad a rajta lévő lóvét mert baromi könnyű lerántani róla, persze ez csak akkor merül fel ha kezdő vagy a bankingolásban

    A másik meg, hogy pl én bolti eladóként kurvasokat kaszálhattam volna, mert egy dombornyomott kártyának elég a dombornyomott számsorát és a kártya hátulján található 4 jegyű kódot ismerni ahhoz, hogy netes tranzakciókat kezdeményezzek. Egy időben gyűjtöttem a POS terminál által kinyomtatott bizonylatokat amin a dombornyomott szám rajta van, a négyjegyűt meg ráírtam mellé tollal... de valahogy nem vitt rá a lélek hogy kipróbáljam. Viszont nem mindenki ilyen becsületes...
  • Punker #15
    tudod lehet kérni sms-es értesítést/engerdélyezést szal......
  • winnie #14
    nekem mondod. szurkoltam volna az ausziknak, de nem vagyok mazochista, mázlisták a brazilok...
  • Ma2ska #13
    Legalábbis 3 simát kaphattak volna.
  • Ma2ska #12
    Aztán majdnem kiszoptak a brazilok...
  • winnie #11
    megjegyzem ez nem tippmix, szóval a tegnap barzil-ausztrálra 1,28-as szorzóra csak a hülye nem rakott fel pár százezer forintot, hogy utána igyon ronaldoékra:)

    450e forintra majdnem 600e-t lehetett kapni. havi 2-3 tuti tippból jól el lehet éldegélni:)
  • winnie #10
    tény. ha elveszted le kell tiltatni és hülye, aki sok pénzt tárol dombornyomotton. ennyi.

    szerencsére a raffeisen-t nem tiltják és, ha valaki reggelni akar, akkor még a születésnapja előtt tegye meg, mert az általában 30 euro bónusz a legnagyobb irodáknál.
  • KIP #9
    Na akkor megsúgnám mi is a dombornyomott kártya nagy hátulütője. Ha véletlenül elveszted buktad a rajta lévő lóvét mert baromi könnyű lerántani róla, persze ez csak akkor merül fel ha kezdő vagy a bankingolásban, szvsz ha okosan csinálod nem bukhatsz nagy lóvét elvesztéskor ha kevés lekötetlen pénzt pénzt tartasz rajta vagy idejében letiltatod, szal a dombornyomott bankártya profiknak van nem nyomiknak :D
  • Punker #8
    tetves K&H mikor bementem panaszt tenni a pofámba hazudtak.....