Specker Balázs

Az eBay is kacsintgat az online hirdetések felé

Az online hirdetési oldal kulcsszóhoz kötött hirdetési rendszer bevezetését tervezi. Az új szolgáltatás révén az eBay árusai más webhelyeken is reklámozhatják aukcióikat.

Az AdContext program révén csupán egy apró kód beillesztésével bemutathatóak lesznek az eBayes áruk a partnerweboldalakon. Az eBay szolgáltatása különbözik a Google , a Yahoo vagy a Microsoft rivális megoldásaitól, mivel itt kizárólag eBay-aukciókhoz kötődnek majd a reklámok. "Az a célunk, hogy oldalainkra egyre többször látogassanak el a vásárlók" - fogalmazott Michael van Swaaij az eBay stratégiai vezetője a The Washington Post oldalán.

Az egyes hirdetési felületeken megjelenő termékek az adott weboldalon megtalálható kulcsszavakhoz kötődnek majd, tehát például egy sporttal foglalkozó honlapról sportszerekhez vagy akár különféle relikviákhoz is eljuthatnak a felhasználók. Az eBay tájékoztatása szerint a reklámfelületeket bérbeadó webhelyek részesedést kapnak az eladásokból, amely mennyiségtől függően 40-70% százalék között mozoghat. Az ilyen jellegű lehetőségek a kisebb és a nagyobb weboldalak számára egyaránt bevételi forrásokat jelentenek, és megkönnyíthetik működésüket. A reklámok dinamikusan frissülnek majd, állandóan igazodva az aktuális kínálathoz.

Az eBay az AdContextet sokkal inkább tekinti kiegészítő eszközként, mint a Google és a többi vetélytárs által kínált megoldás konkurenciájának. Hani Durzy, az aukciós oldal szóvivője azt is elmondta, hogy az eBay hirdetései mellet mások reklámjait is elhelyezhetik a partneroldalak. A napokban megrendezett eBay fejlesztői konferencia jó példa arra, hogyan próbál meg a - többek között a Skype-ot is magáénak tudható - cég egy mindent egy helyre tömörítő aukciós központból szerteágazó, fizetési és kommunikációs technológiákat is kínáló oldallá válni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wbtist #2
    A világuralom a bankok kezében van/volt/lesz.
  • oszi1113 #1
    Még egy mamutvállalat, aki világhatalomra akar törni