SG.hu

PIN kód a bankkártya mellett

Még mindig rendszeres, hogy az emberek a bankkártyájuk mellett tartják PIN kódjukat, így ha azt ellopják, a tolvajok azonnal le tudják emelni róla a pénzt.

A rendőrség ma kiadott közleménye szerint 2006. március 13-án 10.30 óra körüli időben a debreceni 31-es számú helyi járatú autóbuszon utazó 59 éves nő táskájából tulajdonította el ismeretlen személy a tárcáját, benne bankkártyájával és autónyeremény-betétkönyvével együtt. Az alábbi képen látható ismeretlen kilétű férfi az eltulajdonítást követően a Debrecen, Piac u. 81. szám alatti ATM-automatából a sértett bankszámlájáról - PIN-kódja ismeretében (mivel az a kártya mellett volt) - 8 tranzakciót indítva összesen 50.000 Ft-ot emelt le. Többet nem tudott, mivel a sértett bankszámláján nem volt rá további pénzfedezet.


A trezornál felállított biztonsági kamera készítette az ismeretlen kilétű férfiról fényképfelvételt. Az férfival szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrség nem győzi elégszer felhívni a lakosság figyelmét a hasonló jelleggel elkövetett bűncselekmények során, hogy PIN-kódjukat ne tartsák a bankkártyájuk mellett, mert így tiszta utat biztosítanak illetéktelen személyek részére a bankszámlájukon tárolt pénzük hozzáféréséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • raingun #4
    Én ismán közzétenném a napilapokban a bűnözük fényképét, többet érne mint egynéhány cikk...
  • savior #3
    biztos hogy ne hivja fel senki figyelmet a nagy osszegu penzfelvetellel :)
  • Tetsuo #2
    Minek kellett 8 eksön az 50 rugóhoz?
  • szombi #1
    Cigire tellett, de símaszkra nem...