SG.hu

Internettel külföldről: eBay, Amazon és a többiek

Sokan még nem rendelkeznek otthoni internet-kapcsolattal, így nekik eleve nem adatik meg az internetes vásárlás lehetősége. Hazánkban azonban azok sem élnek túl gyakran a lehetőséggel, akiknek van hozzáférésük. Kevesen kockáztatnak az így megspórolható pénzért, pedig gazdaságosabb és kényelmesebb is lehet.

A világhálón gyakorlatilag a fakanáltól a házimoziig már szinte mindent be lehet szerezni. Csupán tudni kell, hol keressük az adott terméket, honnan vegyük meg, hogy a lehető legjobban járjunk. Amerikában megszámlálhatatlan sok oldal áll az érdeklődők rendelkezésére. A legnagyobb hagyománnyal - és forgalommal - működő két amerikai online piactér az eBay.com és az Amazon.com. Néhány kattintás, és máris megtaláltuk, amit kerestünk. Még néhány kattintás, rendelés, fizetés, szállítás és máris a miénk. A biztonság ezen oldalak üzemeltetői számára is fontos tényező, így folyamatosan fejlesztik rendszereiket.

Miért éri meg amerikai online boltokból rendelni? Vegyük például a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő laptopok esetét. Egy új Acer Aspire 5672-es laptop itthon 396 ezer forintba kerül az egyik vezető online boltban. Az eBay-en ugyanezért a típusért, ugyanilyen konfigurációban, átszámolva 196 ezer forintot kellene fizetni. Az eBay-ről vásárolt laptop teljes költsége ugyan nem ennyi lesz, mert a behozatalkor jön hozzá a szállítási díj, valamint a vám és az ÁFA összege. Azonban még így is körülbelül 275 ezer forintra jön ki a végső ár. A számok magukért beszélnek.

Bár sokan úgy vélik, semmi sem pótolhatja a hagyományos vásárlást, mely során a terméket fizikai valójában is megvizsgálhatjuk, az internetes adás-vétel terjedését nem lehet megállítani. Az online vásárlók közül egyre többen és többen válnak az online árverések állandó résztvevőivé. A trendekhez igazodva, lassuló ütemben ugyan, de fokozatosan bővül a netes áruházak forgalma is. Várhatóan aki használja az internetet, az egyszer biztosan belevág egy internetes vásárlásba - ezután pedig már csak egyetlen lépés az amerikai piac kínálata.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #3
    Pl. én az Amazon.com vásárlója vagyok évek óta, és maximálisan meg vagyok elégedve velük.
    Nagyon korrektül intéznek mindent 1 kontinensel arrébb is.

    Az Európai könyveket, alacsonyabb áron adják, mintha itt venném meg európában (nem vicc), és előfordult már, hogy leveszett csomagom, postafordultával szépen visszatették a pénzem és kész, megköszönték, hogy azért próbálkoztam.

    Egy nagyobb összeg pl 100 ropi bukása viszont már meghatna.

    Valaki tapasztalattal, tanácsot adhatna, valóban érdemes é egy ilyen üzletbe belefogni, mint pl egy laptop vásárlása.
    Ebayből gyökér vagyok, szóval az első adásvétellel rámvarnának szerintem mindent.
  • pemga #2
    Van olyan, aki worldwide garanciát kínál, függetlenül attól, hogy hol vetted a cuccot. (Ez egyébként hasznos a sokat utazóknak is.)
  • Garfield #1
    Nem a hagyományos vásárlási szokásokról van szó, hanem az emberek nincsenek meghúzatva, hogy többszázezer forintot adjanak ki úgy, hogy a garanciát nem kapnak rá, vagy eszelősen körülményes és drága az érvényesítése.
    Egy dolog a könyv, CD és egyéb kisebb dolgok vásárlása, és más dolog a nagy értékű, garanciás cuccok.