SG.hu

Másfélszeresére nőtt az F-Secure árbevétele

Az F-Secure 2006 első negyedévében folytatta növekedését: a vállalat teljes árbevétele 41 százalékkal, 18,8 millió euróra nőtt.

Az F-Secure szokásos működésből származó eredménye az elmúlt negyedévben 270 százalékkal, 2,9 millió euróra nőtt. Az előző év hasonló időszakához képest, a vállalat stratégiájának középpontjában álló, biztonságot szolgáltatásként kínáló üzletág és a végfelhasználói szektor egyaránt 80 százalékos forgalomnövekedést ért el 2006 első negyedévében.

"A vállalat eredményei egyértelműen rámutatnak a biztonságot szolgáltatásként kínáló üzletág fejlődésére és stratégiánk helyességére. Ügyfeleink egyre nagyobb része veszi igénybe ezeket a szolgáltatásokat, mivel sikerült kifejlesztenünk az igényeiknek megfelelő megoldásokat" - mondta el Risto Siilasmaa, a F-Secure elnök-vezérigazgatója. "Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy újabb szolgáltató partnereket találjunk az összes szolgáltatásplatformhoz kapcsolódó szektorban, és célunk, hogy tovább növeljük a vírus- és behatolásvédelmi szektorból származó bevételeinket."

A finn vállalat már 27 ország több mint 100 internetszolgáltatójával kötött megállapodást, így világszerte piacvezető ezen a területen. A cég Ázsiában tovább bővítette a biztonságot szolgáltatásként kínáló üzletág tevékenységét, ahol a Reliance Communications indiai vállalattal kötött megállapodást. Az ázsiai kis- és közepes adatbiztonsági piacon úttörőnek tekinthető az a szolgáltatási szerződés is, amelyet az F-Secure a hongkongi New World Telecommal kötött a Service Platform for Businesses megoldás bevezetésére.

A vezeték nélküli eszközöket fenyegető kártevőkkel szemben a felhasználók egyre elővigyázatosabbak, és ez az F-Secure Mobile Anti-Virus termékeinek értékesítési eredményeiben is megmutatkozott az idei első negyedévben. Az F-Secure és a Nokia együttműködésének köszönhetően az F-Secure Mobile Anti-Virus hamarosan elérhetővé válik számos S60 platformra épülő mobiltelefonon is. Emellett az F-Secure naponta frissülő adatbiztonsági szolgáltatásokat nyújt a svájci Orange World internetes mobilportálján is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!