SG.hu

Készül az ASUS saját AGEIA PhysX megoldása

Az ASUSTek Computer Inc. (ASUS) megerősítette, hogy a forradalmi AGEIA PhysX processzorral szerelt fizikai gyorsítókártyák (Physical Processing Unit - PPU) piacának egyik meghatározó ereje lesz.

A gyártó 2006 májusában kezdi el forgalmazni az újdonságnak számító gyorsítókártyákat. Ráadásul az ASUS lesz az egyetlen gyártó, amely 256 MB memóriával ellátott kártyákat dob piacra. 2005 májusa óta a két cég együtt dolgozik azon, hogy a fizikai gyorsítókártyákkal egy teljesen új kategóriát teremtsen a megszállott PC-s játékosoknak szánt hardverek piacán.

Az új ASUS kártya fejlesztői szerint teljesen új játékélményt nyújt, élethű, mindenre kiterjedő, valós idejű fizikai kölcsönhatásokkal és mozgásokkal, amelyek megváltoztatják a játékok világát. Már ma több mint 60 fejlesztő tervez mintegy 100 olyan játékot, amelyek az új processzor lehetségeit kihasználva soha nem látott fizikai részletességgel elénk táruló virtuális világokat mutatnak be.

"A fizikai gyorsítás hatása a dinamikus játékmenetre ahhoz az ugráshoz hasonlítható, amit a 3D-s grafikus gyorsítókártyák eljövetele idézett elő a játékok látványvilágában" - nyilatkozta Kent Chien, az ASUS Multimédia Részlegének igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!