Specker Balázs

Példátlan Xbox-siker Ausztráliában

Az Xbox 360 példátlan népszerűséggel robbant be Ausztráliában már a megjelenése első hetében. Az eladások az utóbbi évek összes konzolját felülmúlták.

A március 23-i megjelenést követő négy napban már 30 421 Xbox 360-at és mintegy 60 ezer játékot adtak el a kontinensen. A legközelebbi hasonlóan sikeres játékgép a Nintendo GameCube-ja volt, amiből 2002 májusában 9190 darab talált gazdára a megjelenés első hetében. A következő a sorban a Sony Playstationje, amelyből 3366 modellt adtak el 2000-ben. Igaz, a hordozható konzolok közül a PSP csak alig maradt le a maga több mint 27 000 példányával - írja a gamesindustry.biz.

Daniel Morse, a GfK piackutató cég vezető elemzője szerint az Xbox 360 új dimenziót nyitott az ausztrál konzolpiacon. A GfK az összes nagyobb viszonteladótól gyűjt adatokat felmérései során. A cég úgy látja, hogy a konzoljátékok eladása majd a duplájára emelkedett az elmúlt héten - olvasható a CNet oldalán. Morse elmondta, hogy a Call of Duty 2, a Ghost Recon 3 és a Project Gotham Racing 3 című játékok szerepeltek a legjobban, ráadásul a tízes toplista mindegyik helyén kivétel nélkül Xbox 360 szerepelt.

A Microsoft arról adott tájékoztatást, hogy Ausztráliában és Új-Zélandon több mint 350 üzlet nyitott ki az éjféli megjelenés apropójából és néhány bolt már most kifogyott a készletből. A Sony Playstation 3 várhatóan novemberben debütál majd több országban, így Ausztráliában is. Habár az új modell ára úgy tűnik meghaladja majd a Xbox 360-ét, a Sony azt ígéri, képes lesz a régebbi játékokat is futtatni, sőt Blu-ray lejátszóként kettős szerepben is szolgálatot teljesíthet majd.

A Nintendo ennél zárkózótabb, legalábbis ami új játékgépét illeti, csupán annyit volt hajlandó elárulni, hogy még idén piacra dobja a Revolutiont az USA-ban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #21
    kapsz +10ezret, ha rám szavazol következőre.
    ;)
  • droland #20
    Én pl. szavazni sem megyek el. Senki nem ígért nekem 1.000.000$-os havi fizetés emelést...
  • DjDano #19
    semmi közöd hozzá , hogy milyen stílusban szólalok meg...

    X-box360 a király!! ;)
  • Axon #18
    A témátol függetlenül ez roppant földhözragadt hozzáállás.
    Például kérdezt meg azt a pár millió focidrukkert, hogy miért szurkol a saját csapatának?
    Vagy miért nézi annyi ember a tv-t, amikor abból semmi anyagi haszna, vagy egyáltalán te miért veszel levegőt, hiszen attól még nem lesz több, kevesebb a havi rezsid...
  • droland #17
    Az előző hozzászólás magyarázata:

    Úgy nagyjából KI NEM SZARJA LE, hogy miből adnak el a legtöbbet? Attól még nem keresek többet, kevesebbet és attól még nem lesz több, kevesebb a havi rezsim :(
  • droland #16
    Ja és komolyra fordítva a szót:

    "Ennek a pöcs hírnek is csak a hardcore szemellenzős igzesek örülnek, de hát ennyi jutott, legyen nekik is valami örömük, nem sajnálom tőlük."

    Mond meg nekem de őszintén!

    Akár PS-ből adnak el a legtöbbet a világon, akár XBOX-ból adnak el a legtöbbet a világon, akár PS-ből adnak el a legkevesebbet a világon, akár XBOX-ból adnak el a legkevesebbet a világon, neked, nekem, más embereknek, mint amilyenek mik vagyunk, MITŐL LESZ TÖBB VAGY KEVESEBB AZ ÉLETE?

    De egyébként nem Dzson, akárki, ERRE VÁLASZOLJON! Mitől lesz neked, nekem, másnak több az élete, hogy nem Mr. KÁROLY, hanem Mr. BÉLA gazdagodott meg. MITŐL LESZ NEKEM JOBB VAGY ROSSZABB?

    Nem értem... de komolyan...
  • droland #15
    FÜGGETLENÜL A 360-TÓL!

    Én azért szívesebben élnék Ausztráliában, mint ebben az európának nevezett pöcegödörben...

    UI: Dzson mindjárt megmondja, hogy a PS-től királyabb, rulezebb dolog nincs a világon. Még 15.000 év múlva is ódákat fognak zengeni érte :)
  • arty #14
    sztem ezzel a stilussal máshol kísérletezz... ha a hirhez nem tudsz hozzászolni, pofa be és alt+F4

    egyértelmü a késés miatt robbant ekkorát a 360 odaát, nameg h bőőven van fizetőképes kereslet ... ergo: az MSnek eddig kellett volna várakoztatnia a többi kontinenst is ;) és csak japánban piacot nyitni korábban ... hátha.... utolag persze könnyű okosnak lenni.
  • Dzson #13
    Az ausztrálok már tudják, hogy nemsokára megszünik az X360 gyártása, és vesznek egyet, hogy legyen. :)))))

    Komolyra fordítva: 4 nap alatt 30421 gép semmi a PS2 egy napi eladásaihoz viszonyítva is a premierkor. Ennek a pöcs hírnek is csak a hardcore szemellenzős igzesek örülnek, de hát ennyi jutott, legyen nekik is valami örömük, nem sajnálom tőlük. :)))
  • BlackRose #12
    OK, lehet, hogy az XBox esetében ez a helyzet, mert ugye az még az USA-ban is hiánycikk (bár az volt egy ideig), de még ha az általad említett 2x-3x áron elérhető dolog is jóüval megfizethetőbb egy aussinak mint egy romániainak a normál ár, ami egyébkéna amúgy is 2x mert ugye itt európában máshol elképzelhetetlen vámok és afák uralkodnak, a 22-edik kézen való apró kereskedők meg még rontják a helyzetet. Különben ha már ausztráliáról beszélünk, akkor mondjam el, hogy én voltam 45 napig, de már nagyon régen még iskolás koromban (vendégségben a rokonoknál), és nekem nagyon tetszett az ország, fejlett - jártam az EU-ban sokhelyen, de kevés helyen tapasztaltam azt az ausztrál emberiséget, és az életstilusuk is jobban tetszik, szóval a munka az nálluk nagyon fontos, mert a munka nélkül nincs a többi sem. Na de most ne off-topicoljak, egy nagyon fejlett és egy nagyon élhető országról van szó, ahol annyira politikamentes minden, hogy azt itt európában vagy az USA-ban el sem tudjuk képzelni. Mindenesetre az a 90% sivatag is csak egy olyan valami amit ők tőlled ellentétben értéknek látnak. És a maradék 10% amely az élőüvezetet képezi, az meg nagyon is jó. Különben voltam egy picit az ausztrál vidéken is Sydney-től délre a Jervis Bay-ben (öböl), Lake Wollumboola, Morton Nemzeti Park stb. és lenyűgöző természeti látvány volt, túlzás nélkül mondhatom, hogy olyan gyönyörű helyen még nem jártam sem előtte sem utánna. Szóval ennyit a sivatagról... Májusban Dubaiba költözök, és elég közel leszek ausztáliához ezért már tervbe vettem, hogy valamikor jövőre elugrok néhány napra, és ki tudja lehet, hogy veszek egy XBox-ot.