SG.hu

Vírus világtérkép az F-Secure-tól

Az F-Secure bemutatta a World Map szolgáltatást, melynek segítségével azonnal áttekinthetővé válik a világ vírushelyzete.

"A vírus világtérkép kiváló eszköz arra, hogy bárki gyorsan átlássa egy adott időpont vírushelyzetét. Ez hasznos kiindulási pont azok számára, akik szeretnék megérteni a hírekben szereplő számítógépes kártevők mögötti folyamatokat, és követni akarják a legújabb vírusok terjedését" - mondta el Mikko Hyppönen, az F-Secure anti-vírus kutatási igazgatója.


A worldmap.f-secure.com oldal látogatói először egy világtérképet látnak, amely a globális vírushelyzetet mutatja be, majd néhány kattintással bármely földrész vagy ország vírusfertőzési adati is elérhetővé válnak az érdeklődők számára. Az alacsonytól a járványig terjedő fertőzöttségi szintek különböző színnel jelennek meg a térképen, így a felhasználó gyorsan átláthatja egy ország vagy régió vírushelyzetét. A kapcsolódó grafikonok és statisztikák segítségével a látogatók megismerhetik az elmúlt óra vagy akár az elmúlt év fertőzéseinek tágabb összefüggéseit, illetve kártevőfajtákra lebontva is megtekinthetik az adatokat.

Az F-Secure által kutatási célokra kifejlesztett online eszköz négy nyelven angolul, franciául, németül és finnül érhető el a nagyközönség számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fflx #1
    hat nem tul reszletes...
    de legalabb a fovarosok benne vannak (europaban, usa lehet reszletesebb, azt nem neztem)