Napi Online

Lemondott a Vodafone elnöke

Lemondott a brit Vodafone Group Plc-nél betöltött tiszteletbeli elnöki tisztéről Sir Christopher Gent, egykori vezérigazgató, akinek irányítása alatt a vállalat felvásárlások révén a világ vezető mobilszolgáltatójává nőtte ki magát.

Az ügy hátterében sajtóértesülések szerint az áll, hogy a társaság vezetésén belül feszültség alakult ki egyrészt a Sir Christopher és Lord MacLaurin igazgatótanácsi elnök által képviselt "régi gárda", másrészt Arun Sarin vezérigazgató és az általa kinevezett új vezetők között. A Vodafone február végén a nyereségráta romlására figyelmeztetett és 23-28 milliárd fontos (40-49 milliárd dolláros) goodwill-leírást helyezett kilátásba a korábbi akvizíciókhoz kapcsolódóan, majd márciusban bejelentette, hogy meg akar válni japán érdekeltségétől.

Úgy tudni, hogy a kedvezőtlen fejlemények miatt Sir Christopher és Lord MacLaurin lépéseket tettek Sarin elmozdítása érdekében. Ma mindketten közleményt adtak ki, amelyben tagadják a feltételezést, ám Sir Christopher a vezetésen belüli hangulat romlására hivatkozva vált meg a végrehajtói jogkörrel nem járó tiszteletbeli elnöki poszttól, amelyet élete végéig tölthetett volna be. Lord MacLaurin hangsúlyozta, hogy az igazgatótanács teljes mértékben támogatja Sarint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #3
    Az alatta lévő hír végén van hogy miért: "A figyelem egyre inkább a fejlődő piacok - India, Indonézia és Kína - felé fordult, ahol a mobilhasználók számának növekedési üteme még akár kétszámjegyű is lehet"
  • Mipi #2
    Ez jó meg akarnak vállni a Japán Érdekeltségüktől. Pedig ott csak az NTT DOCOMO meg a Vodafone van igaz mindegyik 3G-s. Sok pénzt kell ebbe fektetni. Meg ok hogy mindent felvásárol a Vodafone de sok pénz is fenntartani mindent.
  • azirafael #1
    Persze a lemondással jópár 10 millió font is ütötte a markát...