SG.hu

A Vodafone vezérigazgatójával tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország digitális fejlődéséről és ehhez kapcsolódóan a versenyképesség növeléséről tárgyalt kedd délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója.

A találkozón a felek kitértek a Vodafone jövőbeli terveire is, melyek mindegyike az ország gazdasági és társadalmi fejlődését szolgálja – így többek között szó esett a hazai kis-és középvállalkozások digitalizációjáról, az ipar fejlődését támogató privát 5G hálózati beruházásokról, továbbá a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó és a lakosság életét megkönnyítő intelligens városok létrehozásáról.

A Vodafone kulcsfontosságú befektető Magyarországon: az elmúlt 22 évben a vállalat következetesen segítette az ország gazdasági és társadalmi fejlődését, összehangolva saját üzleti célját Magyarország céljaival. A vállalat mintegy 9000 közvetlen és közvetett munkahelyet teremt hazánkban. A Vodafone Magyarországnak jelenleg több mint 3,8 millió ügyfele van, és a 2020-2021-es pénzügyi évben 800 millió euró összbevételt ért el.

„A Vodafone és Magyarország céljai közösek: egy jobb, fenntarthatóbb, versenyképesebb gazdasági és társadalmi működést kialakítani, melyben kétségkívül nagy szerepet kap a digitalizáció. Stratégiai céljaink között szerepel a kis-és középvállalkozások digitalizációja a gazdasági növekedés előmozdítása érdekében; a privát 5G hálózati beruházásokban való részvétel, hogy ezek által Magyarország piacvezetővé váljon az ipari 5G megoldások terén; továbbá, hogy az intelligens városok létrehozása által a magyar városok zöldebbé és a polgárok életét könnyebbé tevő otthonokká váljanak. Nagyon fontos továbbá, hogy működésünk és céljaink során kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra, melyhez nagymértékben hozzájárul, hogy európai hálózatunkat több mint fél éve 100%-ban megújuló energiával működtetjük” – mondta el Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Voloka #1
    A Vodafone egy tragikusan ócska szolgáltatást, nyújtó cég!
    Megvették, a UPC-t és teljesen tönkre vágták, az addig jól működő szolgáltatásokat!
    Az ügyfélszolgálatuk egy nagy 0 !