SG.hu

Eredményesnek ítéli első évét a Vodafone toronyvállalata

A novemberben egyéves Vantage Towers hamar Magyarország egyik kiemelkedő toronyvállalatává nőtte ki magát.

A Vantage Towers toronyvállalat 2020 novemberében alapította hazai leányvállalatát Vantage Towers Magyarország néven. A cég összesen 10 országban van jelen Európában és rövid idő alatt a térség egyik piacvezető torony-infrastruktúra vállalatává nőtte ki magát. A Vantage Towers felel számos szolgáltató, többek között a Vodafone passzív hálózati elemeiért, így a bázisállomásokért és a hozzájuk tartozó egyéb infrastruktúráért is.

A cégnek itthon több mint 2000 bázisállomása van, ezek biztosítják a hálózati infrastruktúrát többek között az 5G széleskörű elterjedéséhez. A vállalat ezen passzív bázisállomás-elemeinek kiszervezésével támogatja a hatékonyabb eszközhasznosítást, így akár a kormányzati, valamint a mentő- és rendvédelmi szervek mobilkommunikációs kapacitását is tudja növelni, valamint az újgenerációs mobiltechnológia vidéki területekre való bevezetését is lehetővé teszi.

A Vantage Towers Magyarország egyéves fennállásának apropóján Dr. Budai J. Gergő, a vállalat elnök-vezérigazgatója így fogalmazott: „Mozgalmas időszak van mögöttünk, minden túlzás nélkül mondhatom, hogy eredményesen kezdte meg a Vantage Towers magyarországi működését. A kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy világszínvonalú mobilhálózatot biztosítsunk az állampolgárok, a vállalkozások és a közintézmények számára. Ezt figyelembe véve támogatjuk a költséghatékony hálózatmegosztási konstrukciók elterjedését, hiszen az infokommunikációs iparág más szereplői és további iparágak közreműködői is igénybe vehetik passzív hálózati elemeinket. Erre építjük az üzleti modellünket is. Az így létrejövő magas minőségű, biztonságos hálózati infrastruktúra pedig biztosítja ügyfélközpontú digitális fejlesztéseinket, különös tekintettel az 5G technológiára épülő szolgáltatásokat. Nagy köszönettel tartozom a kollégáimnak az elmúlt egy évben elért eredményekért. A távközlési és infokommunikációs piac több kiemelt szereplőjével sikerült együttműködésre lépnünk, ami nem csak vállalatunk, de az iparágunk fejlődése miatt is fontos” .

A vállalat a bázisállomások és telephelyek felállításakor kiemelt figyelmet fordít, hogy környezetbarát megoldásokat keressen az energiaellátásra, ezért a villamosenergia 100%-át megújuló forrásokból állítja elő, 2025-ig pedig a feleslegessé vált hálózati berendezések 100%-ának újrahasznosítását tűzte ki. A Vantage Towers jelenleg több mint 2000 bázisállomást, 800 tornyot, valamint 1200 épületre szerelt állomást üzemeltet – a toronycég elmondása szerint e téren további fejlesztés várható, ezzel egyidejűleg pedig azon dolgoznak, hogy további stratégiai együttműködést kössenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!