Napi Online

Megduplázza az LCD tévék gyártását a Samsung

A dél-koreai Samsung mintegy 1130 milliárd vont (1,15 milliárd dollár) fektet memóriachip-gyártásának fejlesztésébe és korszerűsítésébe az idén.

A bevétel tekintetében a világ legnagyobb memóriachip-gyártója 730 milliárd vonból a személyi számítógépekben használatos DRAM félvezetőinek gyártását korszerűsíti, csaknem 400 milliárd vont pedig a digitális kamerák, illetve lejátszók gyártásánál használt flash-memóriachipek fejlesztésére szán. A modernizálási tervek a már korábban nyilvánosságra hozott, összesen 9230 milliárd vonos idei beruházási terv részei. A több mint 100 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező Samsung közölte, hogy az invesztíciókra a növekvő kereslet miatt van szükség. A vállalat a fejlesztéseket saját forrásból fedezi.

A dél-koreai gyártó azt is bejelentette, hogy a tavalyi 2 millióval szemben az idén 4 millió folyadékkristályos (LCD) televízió eladásával számol. Az LCD tévék tekintetében a Samsung a tavalyi negyedik negyedévben piacvezető volt Európában, az Egyesült Államokban azonban a Sony a legfőbb szállító, és a dél-koreai vállalat épp ezt az elsőséget szeretné megszerezni. A Samsung szerint a tavalyi 16-18 millióval szemben az idén 30-40 millió LCD tévé fogyhat el világszerte. A tegnapi bejelentéseket kedvezően fogadta a piac, a Samsung részvényárfolyama ugyanis csaknem 2 százalékot emelkedett, miközben a dél-koreai tőzsde hivatalos indexe 1,38 százalékot gyengült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!