SG.hu

Felhagy a CD/DVD gyártással a TDK

A TDK Corporation bejelentette kivonulását az írható CD-k és DVD-k gyártásából, felgyorsítva a felvevő média üzletág átalakítását.

A TDK bejelentette, hogy igazgatótanácsa 2006. március 8-án megtartott ülésen úgy döntött: tovább gyorsítja a felvevő média üzletág átalakítását, megszünteti a TDK csoportban az írható CD-k és DVD-k gyártását. Ennek folyományaként döntés született a termelő berendezések leállításáról európai leányvállalatában. a luxemburgi Grand Duchy-ban lévő TDK Recording Media Europe-ban is. A bezárásra a tervek szerint 2006 májusának végén kerül sor. Ez a döntés teljessé teszi a TDK kivonulását az írható CD és DVD termékek gyártásából, és együtt jár a Chikumagawa területen (Nagano, Japán) tavaly év végén elindított üzem átalakításával.

A TDK alapvetően átalakította média felvevő üzletágaikat a most folyó pénzügyi év során. A cég azokat a megoldásokat kereste, amelyek a legkülönbözőbb nézőpontok figyelembe vételével újra megerősíthetik az írható CD-k és DVD-k gyártásának alapjait. Azonban az írható CD-k és DVD-k piaci árának gyors csökkenése, valamint a nyersanyagárak növekvő költségei komoly problémákhoz vezettek az ágazatban. Azt követően, hogy tanulmányok sora mérte fel a termelés újra-erősítésének lehetőségét, az írható CD-k és DVD-k gyártásnak megszüntetéséről a TDK vezetése által meghozott döntés vezethet a felvevő média üzletág feljavításához és reformjához annak érdekében, hogy alapvetően megváltozhasson az üzleti modell.

Ezzel a döntéssel a TDK felgyorsítja az írható CD és DVD termékek jelenlegi generációjára kialakított eredeti tervező-gyártó (original design manufacturer - ODM) üzleti modell érvényesülését, vagy a harmadik fél számára történő szállítást. Az írható CD-k és DVD-k bejelentett megszüntetésével kapcsolatban szükséges tervezett kiadások összesen mintegy 8 milliárd jent tesznek ki.

A kék lézeres lemezek területén - e termék felfutására már a közeljövőben nagyon számítanak - a TDK folytatja kutatási és fejlesztési (R&D), valamint termelő tevékenységét: utóbbi különösen a hozzáadott értékkel rendelkező termékekre irányul; a kísérleti termelés a Chikumagawa Tecno Plan területén folyik, Japánban. A TDK forrásait az adathordozó szalagok üzletágának erősítésére is összpontosítja, hiszen ez másik alapvető fontosságú üzletága.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Muhomak #8
    A legjobb minőségű lemezeket gyártotta szerintem kár,hogy bezár
  • daxan #7
    Nem kellene bezárnia! Sztem nagyon jó minőségő a DVD és a CD amit gyárt!
  • Cat #6
    annyi gyártó van, és annyira lementek az árak, hogy nincs rajta semmi nyereség.
  • AdaKiller #5
    nekem is bevált mint dvd, mint cd
  • OMax #4
    Szerintem is nagyon jok, ha nem a legjobbak, de ugy gondolom csak fel akarjak gyorsitan a blu-ray hd dvd-re valo atallast, ami nem is art, mert mar nagyon reg temaba vannak de meg sehol semmi.
  • Bandee1987 #3
    ezt nem hiszem el...miért? tdk a legfaszább lemez az összes közül
  • Punker #2
    ja :(
  • mousee #1
    Nemáááár.... TDK DVD-R 8X-osokból akkor most be kell táraznom... Pedig ez a legklafább lemez...
    Bakker...