Gyurkity Péter

A Microsoft új keresővel előzné be a Google-t

A szoftvercég részéről elhangzott legújabb kijelentés szerint saját internetes keresőjük megújításán dolgoznak, amely ugyan nem lesz megtalálható Vista operációs rendszerben, de maga mögött hagyja a Google megoldását.

A vállalat terveiről Neil Holloway, a Microsoft EMEA régióért felelős elnöke beszélt a Reuters Global Technology, Media and Telecoms Summit rendezvényen. Elmondása szerint hat hónapon belül szeretnének előrukkolni új keresőjükkel - elsőként az Egyesült Államokban, majd az Egyesült Királyságban és az európai kontinensen - amely révén végleg maguk mögé utasítanák legnagyobb riválisukat az internetes keresők piacán.

A Reuters rendezvényén már elhangzottak érdekes részletek a területtel kapcsolatban. Fény derült például arra, hogy a vezető szolgáltatásokat üzemeltető cégek alapvetően eltérő elképzelésekkel vetik magukat a küzdelembe, és más fejlesztésekkel készülnek az elkövetkezendő hónapokban, években.

Amint arról mi is beszámoltunk, a redmondi szoftvercég - szokásához híven - a látható újításokra helyezte a hangsúlyt, és elsősorban a kezelőfelület megreformálásában véli megtalálni a választ az új kihívásokra. A Google ezzel szemben a háttérben végrehajtott finomításokat helyezi előtérbe, amelyből a felhasználó nem sokat érzékel, ám elégedetten veheti tudomásul, hogy keresései pontosabb eredményeit hoznak.

Holloway most nem kevesebbet állított, minthogy terveik szerint fél éven belül lefőznék a Google-t a tengerentúli piacon, majd ezt követően Európában is. Rögtön kétszer jobb megoldásról beszélt, amely túlmegy a hagyományos URL-kereséseken, és ehelyett a szükséges információra helyezné a hangsúlyt. Az Egyesült Királyságban nagyjából az amerikai megjelenéssel egy időben debütálna az új szolgáltatás, míg Franciaország és Németország mintegy három hónapos késéssel követné példájukat.

Érdekes módon ezúttal nem tervezik az újítás integrálását asztali operációs rendszerükbe. Erre nem is nagyon lenne szükség, mivel a Google keresője nem egy Windowsra telepíthető szoftver, és nem lenne olyan könnyen lesöpörhető, mint a konkurens böngészők, vagy médialejátszók. Az MSN üzenetküldőben és a Hotmail levelezőkliensben azonban megtalálható lesz a szolgáltatás, így nem kell feltétlenül a böngészőben keresnünk azt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Genin #49
    ne aggódj, Chuck Norris ezt nem hagyná, jönne, és egy roundhouse kick-el arcon törölné Billy fiút :)
  • frank3d #48
    Nem a keresőbe kell extra szolgáltatás Te eszement!
    Hanem egyéb körítésre gondoltam, mail szolgáltatás, blog, saját web page készítés, ahogy azt a google is csinálja, csak mondjuk sokkal eredményesebb lenne ha 1 oldalba lenne integrálva, feltéve hogy gyors az oldal betöltés, kb annyira mint most a google.co.hu

    Szóval ha csak azért írsz hogy kötekedj, akkor bekaphatod!
  • pistike88 #47
    Rettentő komolyan veszed magad, ezzel válsz nevetség és szánalom tárgyává.Látatlanban kianalizállak: két hozzászólásból az egyikben az okosságot emlegeted, a másikban a hülyeséget.
    A szövegkörnyezetet figyelembe véve szeretnél az okos emberek nem kis csoportjához tartozni, de ennek a legfőbb akadálya te magad vagy.

    Nagyon is jó poén volt a '34-es, ha már ezt is sértőnek érzed akkor vagy gyerek vagy még, vagy pedig kissé korlátolt gondolkodású "felnőtt" ember.
    Aki hovatartozástól függetlenül nem értékeli a humort azzal az emberrel nagyon nagy baj van.
    Na, válaszolva a 45-ös hozzáugatásra: ezek szerint te már tudod merre találhetó a hülyeség!
    Nem igazán tudtak kikezelni belőle, ahogy látom..
  • dez #46
    Hmm, te pénteken 17:51-kor még bent vagy a Cégnél...? :P

    ps. amúgy jó lenne, ha nem sértegetnél másokat, csak mert nem akarsz szembesülni azzal, amit írtak.
  • Mo.Organ #45
    Itt az emberek egy adott témához szólnak hozzá értelmesen. A hülyeség másik topikban található, te is keresd meg azt.
  • BuzzFuzz #44
    bár a mondás ugy tartja, hogy amelyik kutya ugat az nem harap
  • BuzzFuzz #43
    tökéletesen igazad van

    a fikázóknak: minden MS topikot telszemeteltek a hülyeségeitekkel, nem kéne ezzel felhagyni végre?
  • pemga #42
    'Don't be evil' ezt mondják ők és be is tartják.. Hmmm, ez új :). cenzúra+tüntetések
  • nbj #41
    szted biztos jó volt...
  • pistike88 #40
    Miért, poénnak jó volt.
    Nekem legalább is tetszett.
    Neked meg jól esett végre beszólni valakinek, igaz kiscsákó??