Berta Sándor

Origami projekt: tenyérgép a Microsofttól

Néhány hete lázban tartja az internetes társadalmat egy oldal, aminek a neve egyszerűen Project Origami. A lapot a Microsoft hozta létre, ám azt eddig nem igazán lehetett tudni, hogy ez az elnevezés mit is takar.

Lassan azonban megoldódik a rejtély, amiben fő szerepe van Robert Scoble-nak, a Microsoft munkatársának, aki aktív bloger. A szakember - akit sokan csak Scobleizernek hívnak - amennyire lehetett, igyekezett felvilágosítani a felhasználókat az új programról. Ezután a DigitalKitchen nevű marketingcég oldalán lehetett néhány utalást olvasni, azonban - minden bizonnyal a Microsoft kérésére vagy nyomására - ezeket az információkat a vállalat eltávolította.

Hogy miről is szól az Origami projekt, azt végül a Wall Street Journal nevű gazdasági lap derítette ki. A bennfentesekre hivatkozó neves újság információi szerint az Origami nem más, mint egy hordozható tábla-PC. Vagyis az Origami kódnév nem egy iPod-gyilkos készüléket takar mint azt sokan tudni vélték, hanem egy, elsősorban a végfelhasználóknak szánt többcélú terméket. A Microsoft egymással párhuzamosan fejleszti az eszközt és a hozzá tartozó szoftvert, illetve szolgáltatást.


Az Origamiproject.com nevű weboldalon mindenesetre még semmi közelebbi nem olvasható, a portálon lévő felirat egyedül azt ígéri, hogy minden információt március 2-án hoznak nyilvánosságra.

Az eddig megjelent infók szerint az Origami jóval többet tud majd, mint egy hagyományos értelemben vett multimédiás lejátszó, így például egy 7"-os képátlójú érintőképernyővel érkezik. Operációs rendszerként a Windows XP tablet PC változata szolgál, és az eszköz akár játékok futtatására is alkalmas lesz. Ezekből az adatokból sok szakember azt prognosztizálja, hogy az új terméket a Microsoft a Sony PlayStation Portable, vagyis a hordozható PlayStation konzol konkurensének szánja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jimmy127 #18
    a kommentjeidből meg a sony vérfanboyoskodásodból más jöt le hoki.
  • Dzson #17
    Látod pubi, pedig van otthon egy igzbogzom is. Nahát, hogy lehet, mi?
  • Rocko #16
    Nem hiszem, hogy rossz kis cucc lenne... Bár az ilyen marketinges videókban mindig több értelme van a dolgoknak mint valójában. Valszeg BT is lesz benne mert a csávó a filmben max infrán tudná küldeni a képet a gépre. Kíváncsi lennék hogy hány ember hálózna a metró vagy akár melyik pálya udvaron. Előbb vennék ki a kezéből két lovári dzsippó, minthogy be loginolna valamelyik szerverhez...
  • asysoft #15
    Ezek a szakemberek nagyon jópofák: egy ekkora készülék WindowsXP TE-vel, ilyen kevés gombbal egészen biztos, hogy a PSP ellenfele
    Szerintem ezzel az Origamival a régi HPC-ket akarják visszahozni, új köntösben. Sokan keresnek laptopnál kisebb, de teljesértékű billentyűzettel rendelkező gépet. És valószínüleg 100 ezer fölött lesz, egy normális PDA is annyi...
  • Omega #14
    Netezni pedig sokkal job lenne ez mint egy PDA, majd biztosan lesz ilyen Palm kiviteleben is. A gép nem tetszik nekem se csak akkor jönne be ha vékonyabb lenne és, nagyjából pont akkora lenne mint a kijelző, az pár centi pedig a széleiről eltűnne.
  • Zenty #13
    A Movin az origami valamivel jobban néz kih mint a képeken .
    Lesz benne wifi ,meg a videoban mint ha a csávó a haloval gamelt volna :D!
    Nemtünik rossznak ,de szerintem az elején atom drága lesz és 0 aksi idő!...

    http://www.youtube.com/watch?v=qB7HIPKF1OY
  • jimmy127 #12
    na látod én pont a sonyval vagyok így.:)) MAN OF THE YEAR=dzson
  • roliika #11
    "Microsoft a Sony PlayStation Portable vagyis a hordozható PlayStation konzol konkurensének szánja" <- Az is ronda...de eez...:-DDD Bucsus.:-)
  • roliika #10
    Ott a pont!
  • PyRex #9
    kösz, hogy ezt megosztottad velünk...